Nyt fra Færøerne uge 42

Nyt fra Færøerne uge 42

Silde og makrelfiskeriet er fortsat oppe i tempo og mængder. Grønlandske Polar Amaroq landede 200 tons fiskeskind til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket sild ved Færøerne og efter de havde landet hos Havsbrún sejlede de til Áninar hvor de landede 650 tons frossen sild. Herefter tog de tilbage på fiskeri. Finnur Fríði lander en last på 1300 tons sild til Pelagos i Fuglefjord. De har fisket sild ud for Færøerne og fiskeriet har været rigtig godt. Straks efter landingen, tog de tilbage på silde fiskeri. Skibene melder alle om gode forekomster af sild ved Færøerne.

Slættaberg lander en last på 850 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har fisket makrel ved Færøerne og fiskeriet har været tilfredsstillende godt. Så snart de havde landet tog de da også tilbage på fiskeri efter makrel.

Tvøroyri modtager pæne landinger af sild

Tróndur í Gøtu lander en last på 1300 tons sild til Varðin Pelagic i Tvøroyri. Fiskeriet har været godt, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild. Jupiter lander en last på 1100 tons sild til Varðin Pelagic i Tvøroyri, sild som de har fisket ud for Færøerne. I et fiskeri der betegnes som værende rigtig godt.

Danske fartøjer lander flotte fangster af makrel og sild

Beinur landede i ugens løb, en last på 950 tons sild i Skagen. Sild de har fisket i Nordsøen på denne tur og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild. Silden ligger omkring 200 gramm pr. stk. De har kvote nok tilbage, til en ekstra tur efter sild. Der er ingen meldinger om hvor fiskeriet skal foregå, det er fortsat uklart. Ruth landede i ugens løb en last på 1020 tons makrel til Norge, som de havde fisket på knapt et døgn i norsk farvand. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel. Fiskeriet har været forrygende godt på denne tur.

Torsk til Toftir og Klaksvík

Volunteer lander en last på 20,6 tons, hvoraf det meste var torsk, som har en kilopris på 16 kr. Lasten er vurderet til 299,440,00 kr., som de har fisket i 5 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været rigtig godt. Stapin lander en last på 31,5 tons, hvoraf det meste var 17,3 tons torsk, som har en kilopris på 15,736 kr. Lasten er vurderet til 457,135,60 kr., som de har fisket i 6 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været rigtigt godt på turen. Jákup B lander en last på 29,2 tons til Kósina i Klaksvík, det meste var 16,1 tons torsk, som har en kilopris på 18,72 kr. Lasten er vurderet til 530,590,40 kr., som de har fisket i 9 dage mellem Færøerne og Island. På en tur som betegnes ovenud tilfredsstillende og hvor fiskeriet har været yderst fornuftigt.

Núpur lander en last på 29,1 tons til Kósina i Klaksvík, det meste er 12 tons torsk, som har en kilopris på 18,05 kr. Lasten er vurderet til 524,400 kr., som de har fisket i 9 dage mellem Færøerne og Island denne tur. Fiskeriet har gået fint.

Tórshavn modtager lange

Sandshavið har landet en last på 63,7 tons, af den gode spisefisk lange, med det hvide og faste kød, der i høj grad minder om torskens kød. De losser i Bariðið i Tórshavn, overvejende lange, som blev afregnet til en kilopris på 12 kr. Lasten er vurderet til 782,477,60 kr. Som de har fisket i 11 dage ud for Færøerne og fiskeriet har gået godt denne tur.

Runavík modtager gode mængder sej

Partrawlerne Stelkur og Bakur lander en last på 270,000 pund, hvoraf det meste som er i lasten er sej. De har fisket i 12 dage syd og øst for Færøerne og fiskeriet har rigtigt fint. Da de havde landet til Faroe Origin tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. ligeledes lander Heykur og Falkurd en last på 230,000 pund, hvoraf det meste som er sej. De har fisket i ca 10 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været tilfredsstillende. Så snart de havde landet tog det ilbage på fiskeri ved Færøerne.

Jaspis og Ametyst lander en last på 270.000 pund til Barðið i Tórshavn, det meste som er i lasten er sej. De har fisket i 12 dage øst for Færøerne og da de havde landet tog de tilbage på fiskeri under Færøerne.

Færøsk trawler lander rejer i Norge

Arctic Viking fra Kollefjord landede i ugens løb en last på 500 tons rejer, som de har fisket ved Svalbard. Fiskeriet har været rigtig fint, og før de ankom til Kårvika, hvor de skulle lande, tog de til Tromsø for at bunker olie. Efter at de havde landet tog de igen tilbage til Tromsø, hvor de skulle have lavet noget arbejde og have skiftet besætning, før de igen skulle tage turen tilbage på fiskergtogt. Om Arctic Viking tager på fiskeri ved Svalbard eller om de tager på fiskeri i russisk område farvand ved vi ikke.

FiskerForum.com