Færøerne: Havgalt og blåhvilling landet til Havsbrún
Pæne fangster af både havgalt og blåhvilling har ramt Fuglefjord, hvor fiskefabrikken Havsbrún har modtaget de store mængder.
ANNONCER
Pæne fangster af både havgalt og blåhvilling har ramt Fuglefjord, hvor fiskefabrikken Havsbrún har modtaget de store mængder.
Trawleren »Høgaberg« har netop landet sin sidste fangst af lodde i Reykjavik, og ligger nu efter en fangstrejse på godt 17 dage ud for Island, i Fuglefjord. Inden turen går videre til de nye ejere i Norge.
Færøerne: Pæne fangster landes af de færøske line- og fryseskibe
Det er det færøske folketingsmedlem Sjúrður Skaale fra det færøske parti Javnaðarflokkurin (JF) der mener, at istedet for kritik, så bør EU åbne døren mere for Færøerne, hvis man ønsker at fiskeriaftalen mellem Færøerne og Rusland helt skal sløjfes.
Det er både færøske og islandske line-fartøjer der for tiden lander frossen fisk og rundfisken kuller til de færøske havne.
Den pelagisk fisk lodde, der gyder på lavt vand, er almindeligt forekommende i det kolde vand på den nordlige halvkugle. Der er fire selvstændige loddebestande i området omkring Nordatlanten og Barentshavet. Den islandske lodde er bare én af dem. Den forarbejdes til, enten som helfrossen lodde eller til produktion af rogn eller fiskemel og -olie.
Norske og færøske fartøjer lander for tiden rigtig pæne fangster af blåhvilling. Den lille proteinfisk fanges både vest for Irland og sydøst for Færøerne.
Det er fiskeriet efter lodde, der med nogle pæne fangstresultater, fortsat landes fra et fiskeri ud for Island. Fangster der både landes i Færøerne og i Island.
Det er blevet udenrigspolitisk farligt at varetage ens indenrigspolitiske egeninteresser, som om intet var hændt. Men når grænserne bliver trukket udefra, er der risiko for, at det undergraver demokratiet, skriver Jens Ladefoged Mortensen i en kronik på Altinget.dk
Der landes for tiden pæne fangster af den slanke fisk med det store underbid, blåhvillingen. Der fiskes spredt fra området ud for Irland til farvandet ud for Færøerne.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept