Færøerne: Flere trawlere lander sej
De færøske partrawlere har travlt for tiden, hvor de fra området rundt Færøerne, lander store mængder fisk, heriblandt sej, som sejles ind til Runavik og Klaksvik samt til Tórshavn.
ANNONCER
De færøske partrawlere har travlt for tiden, hvor de fra området rundt Færøerne, lander store mængder fisk, heriblandt sej, som sejles ind til Runavik og Klaksvik samt til Tórshavn.
To pelagiske trawlere har i sidste uge hentet lidt makrel rundt Færøerne og landet til Pelagos i Fuglefjord.
I juli måned i år blev der solgt brændstof til et enkelt russisk skib for lidt over 5 millioner kroner. Det er den laveste færøske eksport til Rusland siden tiden før makrelkrisen, meddeler Fiskur.fo på deres nyhedsside.
Dennis Holm andsstýrismaður, har besluttet ikke at forlænge undtagelsen, som giver færøske skibe mulighed for at lande al makrel i udlandet. Det blev foretaget gennem én ændring i meddelelse nr. 170 af 30. december 2019, vedr. landing på Færøerne.
Det er skroget af den nye Pelagiske snurper / trawler »Finnur Friði«, der efter det oplyste, der starter sin bugsering til Skagen i slutningen af denne uge.
Det færøske makrelfiskeri sætter rekord i år. I går var den samlede fangst på 157.000 tons. Den hidtil største makrelfangst på et år var tilbage i 2014, hvor fangsten var omkring 150.000 tons. Den færøske kvote er i 2023 på 132.000 tons.
Den lille havn i Miðvágur, ligger på sydsiden af Vágar, hvor der landes fangster af fisk, fanget lokalt i og omkring Færøerne.
I Færøernes vigtigste center for fiskeindustrien og den næststørste by på øen, har Klaksvik i den seneste uge modtaget flere pæne fangster af havtaske.
Det er fartøjet Jákup Sverri der nu er tilbage fra de årlige makrelundersøgelser i nord, hvor de sammen med fartøjer fra Island, Norge og Danmark har undersøgt tilstedeværelsen af både makrel-, silde- og blåhvillinge-bestanden i det Nordatlantiske område.
Det internationale makrel-og økosystemtogt i sommeren 2023 omkring Nordøst-Atlanteren, blev
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept