MSC udgiver årsrapport for 2014-15

MSC udgiver årsrapport for 2014-15

Marine Stewardship Council (MSC) har netop udgivet sin årlige rapport, denne gang er det 15. gang rapporten udkommer.

MSC er i årenes løb blevet èn af de mest anderkendte certificeringsordninger for vildt fanget fisk der findes. Samtidig er MSC mærkningen den ordning, hvor kunderne kan vide sig sikre på, at fisken eller skaldyrene er fanget på en absolut naturskånsom og bæredygtig måde.

10 procent af verdens samlede fangster er idag MSC Mærket

mærkningsordningen repræsenterer næsten ti procent af verdens samlede fangster af fisk og skaldyr, som sælges til forbrugerne. Omsat til tal er det næsten ni millioner tons fisk og skaldyr der fanges under MSC ordningen. Alene hvidfisk fangsterne udgør sammenlagt 45,9 procent, hvilket svarer til næsten halvdelen af de samlede globale hvidfisk fangster.

Restauranter og fiskehandlere

Fiskehandlere, detailhandlere og restauranter sælger nu mere end 17.000 produkter med MSC miljømærket og mere end 34.000 virksomheder, er idag en del af MSC “Chain of Custody”, hvilket i høj grand sikre en sporbar global forsyningskæde.

MSC administrerende direktør CEO, Rupert Howes fortæller, at det er nødvendigt, for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel globalt, at belønne fiskerne for god fangstpraksis, så verdens havene ikke overfiskes. Og det gøres bedst ved MSC mærkningsordningen.

I 2014-15, opnåede mere end 40 nye fiskerier MSC certificering og andre 70 fiskerier har tiltrådt ordningen for fremtidig mærkning. Disse fiskerier omfattede både mindre fiskersamfund med mindre både og det mere strømlinede kommercielle fiskeri, med større fartøjer.

I år har MSC opdateret standarden for at sikre det afspejler det nyeste indenfor videnskaben, men også at det administreres efter bedste forvaltningspraksis, som er bredt vedtaget af verdens førende fiskerier.

MSC 2015 “Global Rapport” viser også, at MSC-certificerede fiskerier opretholder sunde fiskebestande og effektivt styrer deres påvirkning af levesteder og økosystemer.

Forbrugerne i omkring 100 lande, kan nu frit vælge mellem mere end 100 forskellige certificerede arter af fisk og skaldyr, som idag har opnået MSC mærkningen.

“https://www.msc.org/documents/msc-brochures/annual-report-archive/annual-report-2014-15-english”>MSC 2014R11;15 Årsrapporten kan læses her