Nyt fra Færøerne uge 32

Nyt fra Færøerne uge 32

Ny Fiskefabrik i Fuglefjord tages nu i brug. Det er Pelagos fiskefabrikken, der begynder at modtage fisk i denne uge. Fabrikken kan tage modtage helt op til 45.000 tons pr år og kan fryse 650 tons om dagen. Til at begynde med skal de producere helfrossen makrel på Pelagos, hvor der beskæftiges mellem 70-80 personer. Fabrikken har kostet ca. 220 mio kr at opføre.

Makrelfiskeriet hos islandske skibe har været rigtig godt. I Neskaupstaði er der blevet landet 14,000 tons makrel i år og Ingrunn landede en last på 430 tons makrel, som vejede hele 500-600 gram. Hele lasten var helfrossen makrel. Den islandske trawler Helga Maria havde ligeledes en god fangst på 185 tons hellefisk, som blev vurderet til 1,3 mio kr. Helga Maria har fisket i Halanum i 4 dage. Fiskeriet er særdeles godt efter hellefisk ved Halanum i august måned.

Filettrawleren Gadus på vej hjem med en last på 760 tons torskefilet. De forlod Klaksvik den 7. juni og har haft beskæftigelse for 32 mand om bord. Efter losningen vides det endnu ikke om Gadus tager på makrel fiskeri.

Fuglefjord

Akraberg lander på: De lander en last på 600 tons makrel som er fisket i internationalt farvand nord under Færøerne. De 600 tons makrel er helfrosset og bliver landet til Bergfrost i Fuglefjord.
Når de har landet tager de tilbage på fiskeri.

Tvøroyri

Jupiter lander 900 tons til Varðin Pelagic. De har denne tur partrawlet sammen med Tróndur í Gøtu nord for Færøerne. Fiskeriet har været godt på denne tur. Tróndur í Gøtu lander 550 tons makrel, som de har pumpet over fra Enniberg og Jupiter, som har partrawlet på denne tur. Saksaberg lander også en stor last på 400 tons makrel til Varðin Pelagic på Tvøroyri. De må vente med at lande til Jupiter er færdig med at lande sin last. Saksaberg har modtaget makrel fra partrawlerne Stelkur og Bakur denne tur. Finnur Fríði lander 1100 tons som de har partrawlet sammen med Enniberg og Tróndur í Gøtu. Efter losningen tager de tilbage på fiskeri efter makrel.

Leirvík

Den mindre trawler Hansa Maria lander en last på 11,7 tons i Leirvík, 2,5 tons overvejende rødfisk, som har en kilopris på 8,36 kr. Lasten er vurderet til 140,212,80 kr., som de har fisket i 7 dage øst og nord for Færøerne og de betegner fiskeriet som værende fint.

Tórshavn

Den mindre trawler og søsterskib til Hansa Maria, Skálafossur lander en last på 7 tons til Barið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 2,7 tons havtaske, som har en kilopris på 22 kr. Lasten er vurderet til 101,595,75 kr., som de har fisket i 5 dage på denne tur. Efter losningen tager de på værftet Mest i Tòrshavn, til lidt reparationsarbejde. Garnskibet Thor lander lander en last på 4,2 tons til Barið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 3,6 tons hellefisk, som har en kilopris på 22,50 kr. Lasten er vurderet til 85,400,00 kr., som de har fisket i 4 dage øst for Færøerne på denne tur.

Toftir

Den mindre trawler Búgvin lander en last på 18,3 tons på Toftir, det meste som er i lasten er 6,4 tons sej, som har en kilopris på 7,67 kr. De har fisket i 9 dage og fiskeriet har været godt og lasten er vurderet til 216,987,60 kr.

Kollefjord

Slættaberg lander en last på 500 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. Slættaberg har ikke fisket de 500 tons selv, men de har modtaget makrel fra nogle partrawlere under Færøerne. Tummas T lander en last på 850 tons makrel, som de har modtager fra Rókur/Lerkur, Heykur og Falkur og Surring og Rankin. De måtte vente med at lande til Fagraberg var færdige med at lande deres 500 tons makrel. Atlantsfarið lander en last på 1000 tons makrel som de har modtaget vest for Færøerne. De har modtaget makrel fra Vestmenningur/Skoraberg, Polarhav og Stjørnan samt Safir og Smaragd.

FiskerForum.com