Endnu en klumpfisk til Nordsøen Oceanarium

Endnu en klumpfisk til Nordsøen Oceanarium

Det er akvariet i Hirtshals, der ellers i starten af juli måned, modtog to klumpfisk fra Portugal, som erstatning for klumpfisken Erik Motor, der måtte aflives pga. sygdom her i foråret, der har modtaget endnu en klumpfisk.

Det var kutteren FN 2 Odessa fra Strandby, der ifølge Fiskeri Tidende, i fredags hev garnene ind ved det Gule Rev og som helt usædvanligt havde to klumpfisk med op. Den ene klumpfisk på ca. 8 kg var i desværre død, men den anden på ca. 10 kg levede i bedste velgående.

Skipper på Odessa Per Svendsen kontaktede derfor Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, for at høre om de var interesseret i fisken, hvilket de straks sagde ja til. Så da kutteren lagde til i Hirtshals, stod folk fra Akvariet klar på kajen, til at fragte den lokalt fangede klumpfisk til Nordsøen Oceanarium.

Nordsøen Oceanarium fik første gang en klumpfisk i august 2000, og fisken på 10 kg blev startskuddet til en anderledes formidling af livet i Nordsøen. Siden da har der været flere klumpfisk i akvariet, hvoraf halvdelen har været fanget i danske farvande. Fælles for dem alle har været, at de hurtigt blev blandt de mest markante fisk på Nordsøen Oceanarium, og mange gæsters favoritter. I kraft af deres særlige position fik klumpfiskene derfor hurtigt en rolle som ambassadører for deres vilde artsfæller, samtidigt med at de belyser det unikke og mangfoldige dyreliv i Nordsøen.