Søstjerner: Fra uønsket til ønsket

Søstjerner: Fra uønsket til ønsket

Det så længe ud til at Muslingeerhvervets ønskelige placering af den nye søstjernefabrik, skulle ligge ved Ørodde i Nykøbing Mors, men andre muligheder kom i spil og mandag den 16. april satte Danish Marine Protein (Søstjernefabrikken) første spadestik i jorden ved GreenLab i Skive i stedet.

Den nye fabrik løser et stort problem for muslingefiskerne i Limfjorden, der med ordene fra direktør for Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand for Danish Marine Protein Steen Bitsch overfor Nordjyske forklarer, »Vi har nu mulighed for at skabe en lokal produktion af bæredygtig protein, som samtidig løser et lokalt problem for muslingefiskerne med søstjerner.«

Fabrikken Danish Marine Protein laver muslingefiskernes største problem søstjerner om til økologisk protein i en proces, hvor de tørres og forarbejdes, inden de ender som proteinpulver, der er yderst eftertragtet i fabrikationen af økologisk dyrefoder.

Forvandlingen fra uønsket søstjerner til det noget mere velkomne og ønsket proteinpulver, sker i erhvervsparken GreenLab i Skive, der giver søstjerneproduktionen adgang til andre produktioners overskudsvarme i tørringsprocessen. En fordelagtig løsning for Danish Marine Protein, der med valget af placeringen i GreenLab i Skive bliver en del af fremtidens energi- og ressourcelandskab. Et projekt der er støttet og udviklet i samarbejde med Skive Kommune, Energifonden Skive og en række virksomheder.

Det er da også en tilfreds direktør for Danish Marine Protein, Niels Jørgen Hedeager Madsen der påpeger, at man har arbejdet med denne ide i flere år, hvor potentialet fra søstjerne til højforædlet proteinpulver hele tiden har været målet og som nu endelig ser ud til at lykkedes med første spadestik til den nye fabrik.