Tredje nybygning fra Vestværftet til norsk rederi i Båly

Tredje nybygning fra Vestværftet til norsk rederi i Båly

Den norske fisker og reder August Fjeldskår fra Båly i Norge, har igen taget det sikre valg med en danskdesignet garnbåd på 35 meter. En investering på omkring 50 millioner kroner.

Fjeldskår er én af Norges mest erfarne og effektive garnfisker der, som det kan ses i youtube-videoen herunder, har specialiseret sig med konceptet med færdigpakket og sorteret fisk ved landingen. Alene i år har »Nesejenta« mulighed for at fiske 348 tons kuller, 218 tons sej og 283 tons torsk, Nord for 62. breddegrad. Dertil kommer 1170 tons torsk fra Nordsøen.

Det bliver således »Nesejenta« nummer fem i rækken af bestilte nybygninger, siden Båly-fiskeren i 1986 underskrev kontrakt på sin første båd ved A/S Eidsvik Skipsbyggeri i Uskedalen i Hardanger. De sidste tre nybygninger er kontrakteret fra det vestjyske værft i Hvide Sande.

Den norske fisker forklarer overfor den norske avis FVN, valget af ny garnbåd med ønsket om endnu højere fart og større rækkevidde, når garnbåden som i dag, på en enkelt tur tilbagelægger mere en 300 nautiske mil.

Samtidig er det kun længden der er øget og ikke bredden af båden, i forhold til den gamle. Hvilket opfylder to behov for Båly fiskeren, der overfor avisen selv begrunder det med, »vi kunne ikke bestille båden med en større bredde, for så havde der været problemer med at komme gennem ved molerne til havnen, når der skal landes fisk på kajen og den anden og ligeså væsentlige fordel er en større aktionsradius samt større marchastighed på båden til og fra fiskefelterne.«

»Nesejenta« forventes leveret i 2020.

Kilde. FVN og Kystmagasinet.no FiskerForum.dk