Nyt fra Færøerne uge 7

Nyt fra Færøerne uge 7

Den store 81 meter lange færøske trawler Tróndur í Gøtu landede i ugens løb en pæn last af blåhvilling. De 2.850 tons blåhvilling blev landet til Havsbrún i Fuglefjord, efter nogle gode fangstdage syd for Færøerne.

Christian í Grótinum landede ligeledes en pæn last på 2500 tons blåhvilling til fiskeindustrien Havsbrún i Fuglefjord. De har også fisket på feltet syd for Færøerne, og der meldes også her om et godt fiskeri.

Loddefiskeriet omkring Færøerne og Island

Industritrawleren Finnur Fríði lander en last på 700 tons lodde, som de har fisket ved Island. De lander fangsten til Varðin Pelagic på Tvøroyri, og trawleren tog straks tilbage på fiskeriet efter lodde. Fagraberg lander en mindre last på 250 tons lodde i Neskaupstaði på Island, efter en tur med rigtig dårligt vejr. De har fisket lodde ved Island, og fiskeriet har efter det oplyste været nogenlunde.

Tórshavn får landet kuller og lange

Lineskibet Havbúgvin landede i ugens løb en last på 31,4 tons, hvoraf det meste som var 14,9 tons kuller, som har en kilopris på 13,24 kr. Lasten var vurderet til 430.593,60 kr.

De har fisket i 8 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Vesturtúgva landede en last på 9,6 tons, som trawleren har fisket sammen med Grønanes øst for Færøerne. Det meste som Vesturtúgva har i lasten er 5,3 tons lange, som har en kilopris på 11 kr. Lasten er vurderet til 109.801,46 kr.

Landinger til Leirvík

Den mindre trawler Olga Maria lander en last på 16,9 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 7,2 tons torsk, som har en kilopris på 17,35 kr. Lasten er vurderet til 240,583,50 kr., som de har fisket i 5 dage og fiskeriet betegnes som værende godt.

Klaksvík modtager torsk og havtaske

Den mindre trawler fra Tórshavn, Fiskaklettur, landede i ugens løb en last på 7,6 tons, hvoraf det meste var 2,6 tons havtaske, som havde en kilopris på 27,68 kr. Lasten var vurderet til 138,888,20 kr., som de har fisket i 4 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Lineskibet Jákup B landede i ugens løb en last på 16,3 tons,overvejende 10,8 tons torsk, som gav en kilopris på 16,55 kr. Lasten var vurderet til 253,109,33 kr., som de har fisket i 5 dage ved Færøerne og fiskeriet har været fint på denne tur.

Pæne landinger af kuller til Runavík og Eiði

Linekutteren Mýlingur fra Eiði landede en last på 11,3 tons i Runavík, det meste som var i lasten var 5,8 tons kuller, som har en kilopris på 14,04 kr. Lasten var vurderet til 162,399,40 kr., som de har fisket i 4 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været fint. Lineskibet Vesturhavið landede i ugens løb en last på 13,5 tons, hvoraf det meste var 13 tons kuller, som har en kilopris på 13,19 kr. Lasten var vurderet til 177,190,00 kr., som de har fisket i 9 dage ved Færøerne og fiskeriet har været fint på denne tur. Linekutteren Volunteer landede i ugens løb en last på 8,3 tons, hvoraf det meste var 3,9 tons kuller, som har en kilopris på 14,04 kr. Lasten er vurderet til 121.318,00 kr., som de har fisket i 4 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været fint på denne tur.

Not/trawleren Jupiter på værft

Jupiter var i ugens løb på værft, hvor de skulle lave noget mindre vedligeholdelses-arbejde, som de forventede kun tog en uge. Skibet skulle have malet bunden og andre små ting. Så snart de var færdige på værftet Skála, tog de tilbage på fiskeri, denne gang efter lodde.

Hvalba fik landinger af sej

Hamranes og Breiðanes landede en last på 150,000 pund, hvoraf det meste som var i lasten var sej. De har fisket øst for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Et hundrede dages fisketur

Filettrawleren Enniberg tager tilbage på fiskeri, som har landet fuld last på Færøerne efter én lang tur i Barentshavet på hele 100 dage, tog i ugens løb tilbage på fiskeri. De skal fiske torsk i Barentshavet, hvor den anden færøske trawler Gadus også fisker. Man må så kun håbe på, at turen ikke varer lige så længe som denne gang.

Rejer til Nord Norge

Arctic Viking landede en last på 400 tons rejer i Nord Norge. Efter landingen skifter de besætning og tager nyt udstyr om bord, før de igen sejler tilbage på fiskeriet.

Færøske Anita fisker nu ved Vestafrika

Garnskibet Anita hjemmehørende i bygden Trongisvági på den østlige side af den lille færøske ø Suðuroy, er nu taget tilbage på fiskeri. De har ligget i Spanien, hvor hovedparten af ejerne hører hjemme. Skibet er nu taget på fiskeri ud for det vestafrikanske land Mauretanien.

FiskerForum.dk