Nyt fra Færøerne uge 34

Nyt fra Færøerne uge 34

Islandsk trawler Kristina fik en noget speciel fangst ombord i denne uge, nemlig 10 store tunfisk i trawlet, da de fiskede efter makrel ved Island. De største af tunfiskene vejede mellem 150-250 kg stykket.
Den kinesiske frysetrawler Kay Yu lander sin modtagelast på Sund. Kai yu har taget mod makrel og sild fra de færøske skibe ved Færøerne. Det er Thor i Hósvík, som har lejet trawleren ind til denne opgave, sammen med en 104 mands stor besætning.

Thorshavn
Det blev ligeledes til et grønlandsk besøg i Thorshavn i den forgangne uge. Den grønlandske rejetrawler Polar Qaasiu ankom til Thorshavn, med udstyr til reparation til Vònin, før de sejlede videre til Hirtshals for at lande 300 tons rejer, for derefter at tage til Frederikshavn hvor skibet skal på værft. Der er 21 mand ombord på Polar Qaasiu, hvoraf 3 er færinger og 3 besætningsmedlemmer er danske.

Kollefjord
Filettrawleren Ran er færdige med makrelfiskeriet ved Færøerne. Ran der har hjemmehavn í Vági, er nu færdige med makrellen for i år. De lander 350 tons frosset makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. Ran har partrawlet med Grunnabard fra Lopra og der er 24 besætningsmedlemmer ombord på Ran. Efter losningen tager RAN sammen med Grunnabarð frá Lopra på fiskeri efter rødfisk ved Jan Mayen. Saksaberg lander 400 tons, som de lander til Faroe Pelagic i Kollefjord. Lasten er pumpet over fra partrawlerne Rókur og Lerkur, der fisker makrel og sild. Slættaberg lander en last på 600 tons som ligeledes bliver landet til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har fisket nord for Færøerne på denne tur.

Fuglefjord
Høgiklettur lander 1000 tons til Havsbrùn i Fuglefjord, efter et fiskeri nord for Færøerne, hvor også de andre makrel og silde fartøjer fisker. Grunnabarð lander 600 tons til Havsbrún i Fuglefjord. De har denne tur partrawlet sammen med Ran, som nu er taget på fiskeri efter rødfisk. Ólavur Nolsoe ankommer til Fuglefjord med en last af rejer til Bergfrost, ligesom de 3 foregående landinger, ligger fangsterne omkring de 400 – 500 tons. Atlantsfarið sejler ind med 1100 tons makrel og sild, der er fisket under Færøerne. De måtte vente lidt med at lande, da Tróndur í Gøtu var i gang med losningen da Atlantsfarið lagde til kaj.

Tvøroyri
Jupiter lander 1350 tons til Varðin Pelagic på Tvøroyri. De har 430 tons sild og resten makrel i lasten. Jupiter ligger i kø, og må vente til det bliver deres tur til at lande. Da Saksaberg losser i øjeblikket.

Ánunum
Partrawlerne Vesturleiki og Sjagaklettur lander 500 tons makrel og sild. Skibene fryser lasten ombord og lander den i Ánunum i Klaksvík, og efter losningen tager de tilbage på fiskeriet igen.

Leirvík
Den mindre trawler Birtingur lander 6,9 tons i Leirvík, hvoraf de 3,2 tons er torsk der blev afregnet med en en kilopris på 14,37 kroner. Lastværdien er 113,387,83 kroner, efter et fiskeri på 6 dage ved Færøerne. Den mindre trawler Olga Maria lander 20,2 tons i Leirvík, hvoraf de 12,4 tons er torsk, som blev afregnet med en kilopris på 12,50 kroner. Lasten blev vurderet til 234,899,64 kroner, efter et fiskeri vest for Færøerne på denne tur. Trawleren Skálafosur lander 18,4 tons i Leirvík, hvoraf de 5 tons er torsk, som har en kilopris på 13,37 kroner. Hele fangsten indbragte 245.544,00 kroner efter et fiskeri nord og øst under Færøerne på denne tur.

Klaksvík
Fiskaklettur der er søsterskib til Skálafosur lander 24,8 tons i Klaksvík, hvoraf de 6,6 tons er torsk, som har en kilopris på 13,48 kroner. Lasten indbragte 322,661,28 kroner, efter et fiskeri nord for Færøerne på denne tur.

Eiði
Linekutteren Mýlingur lander 14,5 tons på Eiði. Fangsten bestod fortrinsvis af 6 tons hellefisk, der indbragte en kilopris på 20 kroner og en samlet værdi på 208.690,00 kroner, der er fisket i 6 dage på denne tur.

FiskerForum.com