Fyringer i fiskemelsindustrien

Fyringer i fiskemelsindustrien

Dystre udsigter for tobisfiskeriet har kostet de første medarbejdere jobbet. Fiskemelsfabrikken i Skagen siger farvel til 11 mand. Fabrikkerne i Hanstholm og Thyborøn afventer situationen.
”På baggrund af de dystre udsigter for tobis-sæsonen har vi været nødt til at reagere”, forklarer administrerende direktør Morten Broberg til Nordjyske.dk.

I første omgang er otte medarbejdere blevet fyret på skagensfabrikken, mens tre har lavet aftaler om frivillige fratrædelser.

FiskerForum.com har været i kontakt med de to øvrige danske fiskemelsfabrikker, der begge står over for samme alvorlige udfordring, såfremt tobiskvoterne i år 2012 ender med kun at blive en brøkdel i forhold til tidligere år.

Fabrikschef Ole Nørregård fra Hafimeal i Hanstholm forklarer kort, at det skridt, har man endnu ikke taget. Og fra TripleNine Fish Protein amba i Thyborøn siger adm. direktør Chr. Bisgaard; ”Vi har gennem de senere år tilpasset medarbejderstaben og er meget langt nede i bemanding. Når det så er sagt, må vi medgive, at såfremt kvoterne ender på et meget lavt niveau, kan vi blive nødsaget til at tilpasse produktionen, således vi kun kører på halv kapacitet”.

I øjeblikket arbejdes der kraftigt for, at der åbnes for et moniteringsfiskeri, som forhåbentligt vil vise, at bestanden har det langt bedre end biologernes prognose tilsiger. Hvis det bliver tilfældet, vil fiskeriet kunne fortsætte ud over de 38.000 tons, der indledningsvis er givet tilladelse til at fiske.

FiskerForum.com