Norske Eidsvik Skipsbyggeri AS skal udruste og færdig adaptere snurperen Liafjord.

Norske Eidsvik Skipsbyggeri AS skal udruste og færdig adaptere snurperen Liafjord.

I sidste uge trak slæbebåden Eide Master den nye H-3-F Liafjord fra det Lithuaiske værft Western Baltija Shipbuilding / BLRT Groupp i Klaipeda til det Norske skibsværft i Uskedalen.
Opførelsen af den nye kombinerede 64 meter lange Snurper og trawler til Liegruppen, er nu tilendebragt og skroget er leveret til Eidsvik Skipsbyggeri, som vil udstyre Liafjord med den sidste nye teknologi og forestå den afsluttende rigning og aptering inden den første prøvesejlads skal foregå. Det moderne og miljøvenlige fartøj forventes leveret i august 2012.

Skibet er designet af Wärtsilä Ship Design med fokus på lavere brændstofforbrug og samtidig en kraftig reduktion af emulsioner og miljøskadelige udslip, således fartøjet fremstår med en grøn profil. Skibstypen er en type VS 6106, som er en videreudvikling og forbedring af serien tegnet af Wärtsilä.

Rederiet Liegruppen har igennem mere end hundrede år været involveret i fiskeri i norske og internationale farvande. Med de sidste investeringer i innovative løsninger for fartøjer og i fiskeri teknologi, har man videreført en af målsætningerne i firmaet, at investeringer gerne skal være nyskabende i løsninger, både for fiskeriet og for fartøjerne. Blandt en af rederiets sidste investeringer er netop Libas, som er et af Norges største fiskerfartøj.