Årets første tobisjagt er gået ind
Flere fartøjer ligger vest ude for Doggerbanke og forsøger sig med de første tobisfangster i år.

Årets første tobisjagt er gået ind

Flere fartøjer ligger vest ude for Doggerbanke og forsøger sig med de første tobisfangster i år.

»Ida Sara« E 710
Første landing af tobis i år til Hvide Sande Havn, blev foretaget af »Ida Sara« E 710 med skipper Jens Peter Pedersen ombord. De lossede kl. 06.00 tirsdag morgen til TripleNine i Hvide Sande. Til FiskerForum fortæller skipperen fra Esbjerg, at de lige har rigget om til fiskeri efter tobis og det er deres første tur efter tobis.

Desværre med lidt problemer, for trawlet drillede lidt, endda så meget, at man efter losningen ved »tobis-Kajen« i Hvide Sande, nu ligger ved Vodbinderkajen og får justeret det nye trawl ind af Comet Trawl, så det er rigget og klart til endnu en tobis-tur tidligt onsdag morgen.

Skipperen fra Esbjerg er dog fortrøstningsfuld, selv efter én i hans øjne mindre udbytterig tur, var tobisen alligevel tilstede og med et trawl justerede ind, ville båden have været fuld af tobis nu. For som Jens Peter siger til FiskerForum.dk,»tobisen er derude, så vi klør på igen.«

læs også om bilag 6 om tobis fiskeriet her 

Så onsdag sættes kurs og fart atter til vest ude for dogger i britisk farvand, et lille døgns sejlads fra Hvide Sande Havn, hvor håbet denne gang er at fylde båden og gerne være hjemme igen i weekenden.

»Stefanie« S 549
Landede til FF Skagen i Hvide Sande Havn tirsdag ca. 160 tons tobis. Fartøjet er igen taget ud til tobisfiskeriet og ligger pt godt 100 sømil vest for Hvide Sande.

»Birgitte« L 349
Ligeledes fra Dogger, lå »Birgitte« L 349 med skipper Kim Mathiesen ombord, der i sidste uge onsdag forlod Thyborøn og som startede fiskeri op fredag med overvejende at slæbe på kanten nord-syd vest for Dogger i britisk farvand, dog uden de helt store fangster.

Til FiskerForum.dk fortalte Kim undervejs i fiskeriet, at det var lidt sløjt med forekomsterne af tobis. De ligger på mellem 20 til 70 tons dagligt. »Der er ca. 5 til 6 skibe herude og vi fanger nogenlunde det samme,« fortalte den vestjyske fiskeskipper til FiskerForum. På dagen var det meget sløjt med tobis over hele linjen. Men den vestjyske skipper var fortrøstningsfuld og håbet om at forekomsterne nu bliver lidt bedre fremadrettet var stort.

Torsdag lossede »Birgitte« så ved FF Skagens station i Hvide Sande, hvor det skønnes man lander mellem 240 og 250 tons tobis. Der var en god variation af årgange og en pæn størrelse, som var resultatet af et fiskeri på små 5 dage, 30 timer vest ude af Hvide Sande, fortalte fisker og besætningsmedlem Rasmus til FiskerForum, lige før han skulle på et velfortjent hvil efter nogle uger på søen.