»Ruths« succes tilskrives »Gloria Helix« flydetrawl

»Ruths« succes tilskrives »Gloria Helix« flydetrawl

De imponerende fangsttal som det store danske pelagiske fartøj HG 264 »Ruth« har hentet hjem siden søsætningen, tilskrives i høj grad valget af Cosmos Trawls pelagiske »Gloria Helix« trawl, designet af Arne Olesen og Leif Lykke, fra selskabets afdelinger i Hirtshals og Skagen.

Alene de sidste ti måneder, har den danske trawler landet 27.000 tons fisk til en værdi af 205 millioner danske kroner. Med sidste fangst på 2600 tons makrel i sidste uge, landet på »Ruths« første tur i 2017, runder fartøjet en samlet fangstværdi på 217 millioner kroner, siden skibet blev søsat i marts måned sidste år.

En af nøglerne til det danske pelagiske skibs store succes, tilskrives de anvendte fiskeredskaber til fiskeri efter makrel og sild. Rederiet Ruth A/S, der ejer skibet, investerede sidste år i to 1216 meter Gloria Helix flydetrawl, leveret fra Hampiðjans danske selskab Cosmos Trawl, i størrelserne fra 768 til 1400 meter. Designet helt specielt til fiskeriet efter makrel og sild, men har også i en periode været brugt til fiskeri efter industrifisk som brisling i Nordsøen og i Østersøen. I alle tilfælde med fremragende resultater.

Arne Olsen fra Cosmos, siger videre, »at der siden den første tur den 17. marts sidste år, er besætningen nu blevet mere dus med trawlet og det faktum, at der i hele denne periode, kun er repareret fire masker, fortæller mere end alt andet, og især om holdbarhed og styrke,« påpeger Arne olsen og fortsætter, »Det første 1216 Gloria Helix trawl, fremstillet til en anden nybygning »Cattleya«, som siden har købt hele fire trawl med dette design.

Ruth der er flagskibet i den danske pelagiske flåde, måler 87.80 meter i længden og 16,60 meter i bredden, blev bygget på Karstensens skibsværft i Skagen. Det er også den første trawler af sin art, der er udstyret med tre trawl spil, hvilket gør den i stand til at slæbe to flydetrawl side-by-side.

Fakta
Islandske Hampiðjan har sat sig tungt på Trawlmarked i Danmark. Hampidjan der er én af verdens førende i serviceringen og fremstillingen af kvalitet fiskeredskaber for trawlere og notfartøjer, opererer internationalt og på flere markeder rundt om i verden. Firmaet råder over et større produktionsanlæg i Litauen, der producerer reb, net og trawl. 
Cosmos Trawl i skagen og Hirtshals ejes idag 100 procent af Hampiðjan, har en historie der går helt tilbage til 1879, da den første netloft blev etableret i Skagen.
Den virkelige milepæl for firmaet var i 1989, da tre af Europas førende net-virksomheder (Hirtshals Trawl - IC Trawl - Swan Net) besluttet sig for at slå sig sammen og fusionere under navnet Cosmos Trawl.
Senere i 2000 blev Cosmos Trawl en del af den internationale Hampidjan Group.