Sandpumperen i Thorsminde synker

Sandpumperen i Thorsminde synker

Her i eftermiddagstimerne er Thorsminde Havns sandpumper S/P Tønnes begyndt at tage vand ind.

Det var under en opgave ude i indløbet at sandpumperen efter et »split« pludselig blev gennemrystet af tre smæld, hvorefter den tog den vand ind og skipper ombord gjorde det eneste rigtige, han søgte kajen for netop ikke, ved et eventuelt haveri, at ligge midt havneindløbet.

Havneassistent Poul Anker Siig fra Thorsminde Havn, fortæller til FiskerForum.dk, at man har 2 store punper igang, men det rækker ikke, derfor er der rekvireret ekstra pumper gennem dykkerfirmaet Storm Marine, som Havnen har tilkaldt for at afsøge for eventuelle huller og fejl ved skroget under vand.

S/P Tønnes har en slem slagside på over 15 grader, men den er forsvarligt fortøjret ved kajkanten og der arbejdes netop nu intenst på at få båden tømt, så skaden hurtigst muligt kan udbedres.

For godt fire år siden kolliderede S/P Tønne med et entreprenørfartøj »Helle Saj« lige ud for indsejlingen til Thorsminde Havn. Situationen dengang var lidt mere problematisk end i dag og der blev rekvireret bjærgningsassistance fra et hollandsk firma, der stillede med to slæbebåde og en kran, for at hæve den forliste »Helle Saj«.