Nyt fra Færøerne uge 34

Nyt fra Færøerne uge 34

To færøske trawlere havde pæne fangster af Makrel med ind i sidste uge. Tróndur í Gøtu kom ind med 300 tons makrel, som de havde fisket i internationalt farvand og Finnur Fríði landede en last på 400 tons makrel. Begge fartøjer landede fangsten til Varðin Pelagic på Tvøroyri.

Torske-landinger til Klaksvík og Leirvík

Lineskibet Sigmund landede en last på 43,6 tons, hvoraf 16,9 tons var torsk, som havde en kilopris på 15 kr. Lasten var vurderet til 485,000,00 kr., som de havde fisket i 9 dage ud for Island, og fiskeriet har været godt på denne tur. Den mindre trawler Fiskaklettur landede i ugens løb en last på 19,4 tons, hvoraf det meste som var 7,7 tons torsk, som havde en kilopris på 15,31 kr. Lasten var vurderet til 301.095,00 kr., som de havde fisket i 6 dage ud for Færøerne. Den mindre trawler Jens Leon landede 21,9 tons, hvoraf det meste som var 20 tons torsk, som havde en kilopris på 14,61 kr. Lasten var vurderet til 310,666,00 kr., som de havde fisket i 8 dage mellem Færøerne og Island og fiskeriet har været godt på denne tur. Den mindre trawler Búgvin landede 16,1 tons, hvoraf 5,7 tons var torsk, som havde en kilopris på 15,12 kr. Lasten var vurderet til 251.301,00 kr., som de havde fisket i 7 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været tilfredsstillende på denne tur.

Brosme endte i Tórshavn

Lineskibet Sandshavið landede i ugens løb en last på 42,3 tons til Barðið i Tórshavn, heraf var 17,7 tons brosme, som havde en kilopris på 6,- kr. Lasten var vurderet til 431.710,00 kr., som de har fisket i 14 dag på denne tur og fiskeriet har været godt.

Flere makreller til Fuglefjord, Vestmanna og Kollefjord

Margeth fra Island landede i ugenzs løb en last på 750 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord. De har fisket i islandsk farvand, og har haft et godt fiskeri. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel. Fagraberg landede i ugens løb en last på 400 tons makrel i sin hjemby Fuglefjord. De har fisket makrel og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de også tilbage på fiskeri efter makrel. Fram fra Vestmanna landede i ugens løb en last på 100 tons makrel til Vestmanna Seafood. De har fisket makrel ud for Færøerne og fiskeriet har været fint. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel. Norðingur landede i ugen en last på 400 tons makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har haft et rigtig godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Norðingur er gamle ruth, som Ruth A/S solgt da de overtog den nye.

Sej blev landet i Runavík og Hvalba

Partrawlerne Heykur og Falkur landede i ugens løb en last på 200 tons, hvoraf det meste var sej. De har fisket ud for Færøerne i ca 10 dage, og fiskeriet har været godt. De landede fangsten til Faroe Origin i Runavík, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri under Færøerne. Niels Pauli og Steintór landede i ugens løb en last på 230,000 pund, som de har fisket ud for Færøerne. Det meste som var i lasten er sej, som de har fisket i ca 10 dage øst for Færøerne og tog tilbage på fiskeri så snart de havde landet.

Fiskeriet på Island og i Danmark

Den grønlandske trawler Polar Nanoq landede i ugens løb en last på 711 tons sild, som de har fisket i grønlandsk farvand. De har haft et godt fiskeri, og så snart de havde landet, satte de atter kursen mod Vestgrønland, hvor de fisker hellefisk. Polar Nanoq har kun fisket i 10 dage på denne tur og fiskeriet har været godt. Den islandske virksomhed Eskja har købt kæmpefartøjet Libas fra Bergen i Noreg. Skibet skal leveres den første november, og skal lande sine fangster til en fiskeindustri som Eskja bygger. Libas er bygget i 2004 og er 94 meter lang og ca 18 meter bred. Skibet skal afløse Aðalstein Jónsson, som nu skal sælges. Danske Ruth landede i ugen en last på ca 1400 tons sild, som de har fisket i nordsøen. De har haft 3 hal og fiskeriet har været rigtig godt. Der oplyses at silden er god, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter sild i Nordsøen.

FiskerForum.dk