Nyt fra Færøerne uge 14

Partrawlerne Steintór og Niels Pauli landede fangsten i Hvalba, en last på 50 tons, der overvejende bestod af hellefisk. Lasterne blev solgt for 1,2 mio kr. og trawlerne var da også hurtige med at komme tilbage til fiskeriet ved Færøerne.

Akraberg som har fisket i Barentshavet kom hjem i ugens løb med 840 tons, som de havde fisket på kun 17 dage i den norske del af Barentshavet. Akraberg har haft godt fiskeri på turen og straks efter losningen af fangsten i Fuglefjord tog de tilbage på fiskeri i Barentshavet.

Pæne landinger af blåhvilling

Fagraberg landede i ugen en last på 3000 tons blåhvilling, som de har fisket ved Herbriderne og som de lander til Havsbrún i Fuglefjord. Fagraberg har haft et pænt fiskeri på turen og også de tog straks tilbage til fiskeriet efter landingen.

Tróndur í Gøtu landede 2.600 tons blåhvilling i Island , som også var fisket rundt om øen.

Sidste tur efter blåhvilling, derefter skal der fanges tobis.

Asbjørn lander 2.600 tons blåhvilling i Skagen, som de har fisket vest for Irland. Fiskeriet har været rigtig godt og næste tur til det vestlige farvand udfor Irland, bliver det sidste efter blåhvilling, hvorefter der figges om til tobisfiskeriet.

Rejetrawler på værft i Danmark

Den grønlandske rejetrawler Markus skal nu på værft i Fredrikshavn, hvor skibets fiskefabrik skal ombygges til også at kunne håndterer makrel fra Grønland. De sejlede via Færøerne på vej til Danmark, hvor de indleverede noget udstyr til Vónin i Tórshavn, før de igen stak kursen af mod Danmark. Værftsarbejdet tager ca 10 uger, og når de er færdige skal de tilbage til Færøerne efter det reparerede udstyr hos Vónin.

Leirvík modtager torsk fra fiskeri ved Færøerne

Jens Leon lander en last på 20,8 tons i Leirvík, overvejende 6,2 tons torsk, som har en samlet værdi på 319,343,88 kr. De har fisket i 9 dage ved Færøerne og fiskeriet har været upåklageligt på turen.
Hansa Maria lander en last på 9,7 tons i Leirvík, som mest består af 4,4 tons torsk, som har en kilopris på 14,85 kr. Lasten er vurderet til 137,286,00 kr., som de har fisket i 5 dage.

Overvejende torsk og kuller til Toftir

Volunteer lander en last på 20,6 tons hvoraf det meste var 9,4 tons kuller, som har en kilopris på 13,78 kr. Lasten blev vurderet til 282,851,00 kr. De har fisket i 6 dage vest for Færøerne på denne tur. Stapin lander en last på 20,5 tons på Toftir, hvoraf det meste var torsk, som har en kilopris på 15 kr. Lasten blev vurderet til 299,556,00 kr., som de har fisket i 6 dage efter et fiskeri, som betegnes som godt. Mýlingur lander en last på 11,7 tons hvoraf det meste var torsk, som har en kilopris på 14 kr. Lasten blev vurderet til 160,849,50 kr., som de har fisket i 4 dage vest for Færøerne.

Pæne landinger af hellefisk til Tórshavn

Vesturland lander en last på 5,3 tons, hvoraf det meste er hellefisk, som har en kilopris på 27 kr.
Vesturland har fisket i 3 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Lasten blev vurderet til 112,500,00 kr. Partrawlerne Eysturbúgvin og Vesturbúgvin lander en last på 150,000 pund, hvoraf det meste var hellefisk, som skibene har fisket øst for Færøerne. Da skibene havde landet gjorde de sig klar til at fiske efter guldlaks ud for Færøerne.

Partrawlere lander sej til Runavík

Rókur og Lerkur lander en last på 250,000 pund til Faroe Origin i Runavík, skibene har fisket i 10 dage på denne tur og det meste af fangsten er sej. Skibene har haft et rigtig fint fiskeri på turen og de tog straks tilbage på fiskeriet efter landingen.

FiskerForum.com