Nyt fra Færøerne uge 12

Nyt fra Færøerne uge 12

Frysetrawleren Poseidon solgt til Rusland. Flere store not/trawlere pudses op i Skagen
Poseidon solgt:
Den store frysetrawler Poseidon er solgt til en virksomhed i Rusland, hvor skibet fremover er tiltænkt at skulle fiske bundfisk i Kamtchaka.

Poseidon ligger for nuværende i Las Palmas, hvor de nye ejere overtager skibet. Handelsprisen er ikke oplyst.

Det er rederiet Thor som har solgt skibet. Det oplyses i øvrigt, at Rederiet Thor arbejder på at flage et nyt skib til Færøerne, som erstatning for Poseidon. Det nye skib har angiveligt samme størrelse og frysekapacitet som Poseidon.

Poseidon er søsterskibet til Athena, som netop nu står overfor en genopbygning efter brand.

Vedligehold på store store not/trawlere:
Fagraberg, Finnur Fríði og Tróndur í Gøtu har alle sat destination Skagen med henblik på at blive pudset op og få foretaget eftersyn.

Fagraberg ankom til Skagen 20. marts og skal bl.a. males. Det ventes, at skibet blive i Danmark til efter Påske.

Tróndur í Gøtu er i Norge efter nye trawltromler, men kommer derefter til Skagen, hvor skibet gennemføre garanti syn.

Sørvági:
Lineskibet Venus landede 21.3. i alt 51 tons, som er fisket syd for Island. Skibet var afsejlet mod fiskepladsen d. 12. marts.

Vesturland landede 24.3. i alt 21,000 pund af havtaske. Lasten blev via telefon solgt inden skibet anløb havn. Fiskens værdi er opgjort til 304.500 kr.

Drelnes ankom 22.3. til Sørvág, hvor de landede 15,000 pund havtaske, Efter endt losning tog Drelnes straks tilbage til fiskepladserne.

Vesturland lander i Sørvági : Vesturland lander 21,000 pund af havtaske i Sørvági, de solgte gennem telefon i går, og har vurderet lasten til 304.500 kr.

Klaksvík:
Vestmenningur og Fram ankom d. 22.3. til Klaksvík efter blot to døgns fiskeri. Fiskeriet blev afbrudt grundet motor problemer på Fram. Skibsværftet Mest fik overdraget arbejdet med motor reparationen..

Partrawlerne har Vestmanna som hjemhavn, men skibene er måske ved at blive købt til Klaksvík. Det er Hanus Hansen, der ifølge den lokale avis Sosialurins oplysninger arbejder på at overtage skibene. Hanus Hansen, skibsreder i JFK Trol, har samen med andre, netop købt Polarhav, Sjørnuna og 45 % af Grønanes

Safir og Smaragd landede 23.3. Partrawlerne landede tilsammen 160,000 pund

Tvøroyri:
Lineskibet Hoyv+ikingur landede d. 22.3.ialt 23,5 tons, som er fisket nord for Færøerne.
Skibet har fisket siden den 11 marts. Fangsten bestod bl.a. af 10,4 tons kuller

22.3. Jaspis og Ametyst lander i dag : Partrawlerne Jaspis og Ametyst lander i dag, de lander ca 100 tons, hvor det meste er sej.
Det er Delta Seafood og Løðhamar Seafood har købt lasten af sej.

Vági:
Vágfelli og Hvannafelli landede 21.3. Partrawlerne har fisket øst fra Færøerne, og langede tilsammen 30 tons, hvoraf det meste var hvilling. Fartøjerne afsejlede fra havn d. 10. marts.

Beinisvørð partrawler samen med Edna. De to skibe landede 22.3. ialt 120 tons. Lasten bestod overvejende af sej, som blev solgt for 9 kr/kg. Firmaet Delta Seafood købte en stor del af fangsten

Tórshavn:
Linebåden Margit fra Saltangará i Runavík, ankom i sidste uge til værft i Tórshavn. Skibet skal have fornyet sejlads tilladelsen, malet bunden og skiftet sink efter behov.

Rejefiskeri:
Rejetrawleren Arctic Viking melder om godt fiskeri i Barentshavet. Skibet havde midt på ugen ca. 230 tons rejer ombord. Dermed har skibet fisket en halv last siden 19. februar, hvor skibet forlod Islandsk havn. Når indeværende rejse afsluttes, forventes skibet at lande fangsten i norsk havn.

Rejetrawleren Havborg har i øjeblikket 200 tons i fryselasten. Skibet fisker på Grand Bank.

Fiskeriet blev indledt d. 10 marts, og skibet forventes at lande fangsten i Saint Pierre.