Norsk Mørenot styrker sin position indenfor havbrug og fiskeri
fra venstre:Jennie Torp, Ole Kristian Flaaen, Ryan Poulsen, Kristian Steinshylla, Myrna Poulsen, Peter Poulsen, Ola Kvalheim, Casper Petersen

Norsk Mørenot styrker sin position indenfor havbrug og fiskeri

Siden januar 2019 er det blevet til tre opkøb for norske Mørenot, med købet af Bøteriet og Hepsø Notservice samt her senest af danske Hvalpsund Net.

 

Den norske Mørenot har været leverandør af teknisk udstyr til den maritime branche i over 70 år og er i dag en ledende global producent og udvikler af udstyr til fiskeriet og havbrugene samt offshorebranchen. Med opkøbene oparbejdes en solid faglig erfaring og kompetence, der giver muligheden for at kunne producerer de mest effektive og miljøvenlige løsninger til markedet.

 

Med det seneste opkøb af danske Hvalpsund Net, har der åbnet sig nye muligheder og sammen giver det en bedre servicering af fælles kunder, nye som gamle, med innovative produkter og løsninger, der tilpasses den enkeltes behov, skriver Mørenot i en pressemeddelelse.

 

I en kommentar til opkøbet af danske Hvalpsund Net, siger koncernchef Arne Birkeland fra Mørenot, »Gennem hårdt arbejde og faglig dygtighed har Hvalpsund Net opbygget en fremragende og enestående virksomhed, der har stærke relationer til sine kunder og samtidig opbygget en tryg og god arbejdsplads for sine ansatte. Mørenot leverer produkter og løsninger til et bæredygtigt fiskeri og sammen vil vi kunne bidrage med en mere offensiv og konkurrencedygtig indsats på alle markeder.« Birkeland ser det samtidig som en mulighed, at selskaberne har en helt unik mulighed for at drage nytte af fælles styrker og muligheder, og siger videre, »Vi skal fortsætte med at videreudvikle den position som Hvalpsund Net har opbygget med plastbure til havdambrug samt net og fiskeredskaber, ved at investerer yderligere i produktudvikling på tværs af produktportefølger. Samtidig skal vi fortsætte med at udvikle fælles komplette og integrede bur-løsninger til hav-dambrugene,« slutter Birkeland.

 

Investeringsfonden FSN Capital købte sig sidste år ind i Mørenot for sammen med ejerne, at udvikle koncernens stærke position indenfor havbrug og fiskeri. Opkøbet af Hvalpsund er én i række af flere opkøb, hvor FSN Capital og ejerne har investeret, så Mørenot kan vokse og udvikle sig, henimod en international ledende position indenfor både fiskeri og akvakultur.

 

Peter Poulsen forklarer som administrativ direktør i Hvalpsund Net, at han sammen med familien har været hovedaktionær i Hvalpsund Net 1974 og alle i virksomheden vil reinvesterer en væsentlig del efter handlen og alle vil forblive aktive i selskabernes videre udvikling.

 

Både ansatte, ledelsen og ejerne i Hvalpsund Net er fortrøstningsfulde og har fuld tillid til at få Mørenot som ejer og partner. For som Peter Poulsen siger, »Hvalpsund Net og Mørenot passer perfekt sammen og vil styrke os i arbejdet med at udvikle virksomheden og organisationen til det bedste for de ansatte og kunderne. Det var vigtigt for os, at få en aktør ind, som deler vores værdier og visioner og som ønsker at videreudvikle virksomheden,« slutter den administrerende direktør i Hvalpsund net og tilføjer at Mørenot er den førende leverandør til opdrætsbranchen og fiskeribranchen globalt og det vil give os en fantastisk mulighed til at trække på hinandens styrker, viden og erfaring, for at kunne leverer de bedste produkter og løsninger til til vores nu fælles kunder.