MID’s direktør er ny dansk præsident for den globale organisation IFFO
Marine Ingredients Denmarks direktør, Anne Mette Bæk, er netop blevet udnævnt som ny præsident for IFFO

MID’s direktør er ny dansk præsident for den globale organisation IFFO

Det er Marine Ingredients Denmarks direktør, Anne Mette Bæk, der netop er udnævnt som ny præsident for IFFO for de kommende to år, fra 2020 til 2022. Hun vil vægte ansvarlig og bæredygtig produktion endnu højere.

IFFO er den internationale brancheforening for producenter af fiskemel og fiskeolie, og repræsenterer producenter fra hele verden. Med et bredt netværk der dækker over 55 lande, udgør medlemmernes produktion mere end 60 % af den globale produktion. IFFO arbejder for at hæve standarderne i hele industrien.

Anne Mette Bæk blev valgt som ny præsident på den netop overståede konference i Shanghai, med mere end 400 deltagere, og hun tiltræder posten 1. januar 2020.

Om udnævnelsen siger Anne Mette Bæk selv, »Jeg håber at gøre organisationen endnu mere synlig og dermed spille en mere aktiv rolle i dialogen rundt om i verden om, hvordan vi bruger vores oceaner og hvordan vi kan beskytte vores oceaner.« Ligeledes har den nye præsident for IFFO stort fokus på den bæredygtige produktion og det bæredygtige fiskeri, som vægtes højt og som IFFO i de kommende år vil udbrede endnu mere. Fiskeriet er i de fleste dele af verden reguleret rimeligt fornuftigt, men med Anne Mette Bæk’s tiltrædelse, som ny ansvarlig for IFFO, ønsker hun at får alle med i denne retning.

Som ny præsident lægger Anne Mette Bæk derfor vægt på, at der er i alle lande er fokus på både en ansvarlig og en bæredygtig produktion, og hun støtter op om IFFO´s hensigt om at indføre minimumskrav for medlemskab af foreningen.