Søren Gade går efter formandsposten i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg
Trods svære odds, vil Søren Gade MEP (V) gå efter formandsposten i EU’s Fiskeriudvalg.

Søren Gade går efter formandsposten i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg

Trods svære odds, vil Søren Gade MEP (V) gå efter formandsposten i EU’s Fiskeriudvalg. Det sker når der skal findes ny formand for Fiskeriudvalget efter Brexit. Men det bliver efter Søren Gade’s egen mening ikke let.

Den nuværende formand britiske Chris Davies vil efter Brexit ikke længere være på posten og selvom Søren Gade sidder som Næstformand i samme udvalg og tilhører samme partigruppe, bliver kampen om formandsposten ikke så ligetil, som det måske umiddelbart ser ud.

Til Altinget udtaler Søren Gade, »Jeg kommer fra et lille land højt mod nord, og der sidder store lande i den gruppe, jeg også sidder i. Hvis briterne forlader EU her i januar, så træder Tyskland og Frankrig sikkert endnu mere i karakter,« siger den nuværende næstformand og fortsætter, »Så jeg tror, der kommer en intern kamp om posten. Men det skal forsøges, hvis muligheden opstår.«

Det er ingen tvivl om, at en nordisk formand for EU’s Fiskeriudvalg vil være en kæmpe fordel, især når udvalget skal til at diskutere nye fiskeriregler. Tidligere har det forvaltningsmæssige næsten altid og overvejende været præget af en sydeuropæisk tankegang, hvilket ikke altid har hængt sammen med den nordiske. En nordisk formand vil sikkert også bedre kunne få et fremtidigt samarbejde op at stå med Storbritannien efter deres skilsmisse med det europæiske fællesskab.