Fiskerikonference gør op med politisk uro og mediehetz
Efter en årrække med politisk uro, mediehetz og skældud til fiskerne, er det nu tid til ro og til at vise verden, at fiskeriet er vejen frem.

Fiskerikonference gør op med politisk uro og mediehetz

Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende inviterer for fjerde gang fiskere og branchefolk til fiskerikonference, hvor dette års konference bliver med fokus på fiskeriets image og en opfordring til istedet at tale fiskeriet op.

Efter en årrække med politisk uro, mediehetz og skældud til fiskerne, er det nu tid til ro og til at vise verden, at fiskeriet er vejen frem. For der er masser af potentiale, som vi på dette års fiskerikonference sætter spot på.

Restaurant Isværket i Lemvig danner rammen om Fiskerikonferencen 2019

Når fiskerne samles til en festlig og faglig eftermiddag og aften på Restaurant Isværket i Lemvig, bliver det derfor ikke kun med god mad, men også med en politisk debat om, hvordan vi kan tale fiskeriet op, så hele Danmark bliver stolt af dansk fiskeri – og flere unge kommer ind i erhvervet.

Fiskeriminister Mogens Jensen deltager i Fiskerikonferencen

Hele vejen rundt om fiskeriets image
Temaet vil blive belyst fra alle ledder og kanter. I en paneldebat står bl.a. fiskeriminister Mogens Jensen (S), fiskeriordfører Torsten Schack Pedersen (V) og formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen klar til at debattere, hvordan vi bedst styrker fiskeriets ry. Hvad ser de af potentiale – og udfordringer? Hvad gør vi, når grønne organisationer bider os i struben?

»Debatten giver også lejlighed til, at der kan stilles spørgsmål fra salen,« siger Line Dalgaard Jensen, Fiskeri Tidende.

Eftermiddagen indledes af adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank, hvorefter der vil være oplæg ved fiskeriministeren, som præsenterer regeringens vision for dansk fiskeri. Forstander på Fiskeriskolen, Claus Hansen, fortæller derefter om deres indsats for at få flere elever – og hvad de unge egentlig vil have.

Og så kommer EU-parlamentariker Søren Gade forbi og giver fiskeriet en kærlig opsang: Hvad siger den nye dreng i klassen til fiskeriet, og hvordan ser det egentlig ud fra Bruxelles?

Jens Frich blev kåret som årets fisker 2018

Årets Fisker 2019 skal kåres
Igen i år vil konferencen danne ramme om kåringen af Årets Fisker. Prisen gives til en fisker, der har gjort noget særligt i årets løb. Sidste år var det fisker Jens Frich fra Hvide Sande, der løb med titlen, fordi han bl.a. har formået at få unge ind i fiskeriet. I 2017 fik Rasmus Hald prisen som tak for sin store indsats på de sociale medier, og i 2016 var det skagboen Christian Pilegaard, der blev hædret for sin tro på fiskeriet og investering i nybygningen S226 Emmely Pilegaard.

Det er fiskerne selv, der via deres lokale fiskeriforening har indstillet de fiskere, som skal være med i opløbet om at blive Årets Fisker.

»Vi har også i år fået mange indstillinger på absolut kvalificerede fiskere, der på meget forskellige måder har stået for noget ekstraordinært i deres erhverv som fiskere. Det har været meget positivt med flere egnede kandidater, men det har selvfølgelig ikke gjort valget nemt,« fortæller Line Dalgaard Jensen, Fiskeri Tidende, der har stået i spidsen for den jury, som har valgt Årets Fisker 2019.

De øvrige jurymedlemmer er Jan Ulsø Madsen, adm. bankdirektør i Vestjysk Bank, Flemming Nygaard Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, og Torben Høj, Vestfisk i Hvide Sande.

De nominerede er:

 • Mikkel Nielsen, Hals/Hirtshals
 • Peter Vadsager Husth, Strandby
 • Frank Theodorsen, Bagenkop
 • Rasmus Olsen, Hanstholm

Prisen som Årets Fisker overrækkes af fiskeriminister Mogens Jensen (S).

Alle har interesse i et stærkt og stolt fiskeri
»Fiskeriets image er et vigtigt og nødvendigt emne, vi som interessenter bør drøfte sammen,« fastslår adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank, om årets tema.»Vi skal tale pænt om fiskeriet. Det har vi alle en interesse i, for vi har brug for fiskerne, fiskeriet og de mange arbejdspladser, som erhvervet sikrer.«

Fiskeribranchen er et vigtigt forretningsområde for Vestjysk Bank, som med sine to afdelinger i Hvide Sande og Thyborøn er tæt på dér, hvor fiskeriet foregår.

»Det er helt naturligt, at vi har en stor interesse for de hovederhverv, der er i vores område. Og der er fiskeri ét af dem,« konstaterer Jan Ulsø Madsen.

Fiskerikonferencen, der arrangeres af Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank, starter fredag den 22. november kl. 15.00. Dørene åbner kl. 14.30. Konferencen slutter med en middag. Det er gratis at deltage i konferencen, der foregår på Restaurant Isværket, Havnen 62, 7620 Lemvig.

Tilmelding kan ske på www.vestjyskbank.dk/fisk.

Program

Dato: 22. november 2019
Tid: Kl. 15:00-20:00
Sted: Restaurant Isværket, Havnen 62, 7620 Lemvig

 • Kl. 14:30: Dørene åbner
 • Kl. 15:00: Velkomst v/Adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank
 • Kl. 15:20: Regeringens visioner for fiskeriområdet v/Mogens Jensen, Minister for fiskeri
 • Kl. 15:40: Hvad vil de unge have? v/Forstander Claus Hansen, Fiskeriskolen Thyborøn
 • Kl. 16.00: Pause
 • Kl. 16.20: Hvordan ser dansk fiskeri ud fra Bruxelles? v/Søren Gade, EU-parlamentariker
 • Kl. 16.40: Paneldebat
 • Kl. 17.45: Pause
 • Kl. 18.00: Middag og kåring af Årets Fisker
 • Kl. 20.00 Tak for i aften

Alle er velkomne

Paneldeltagere i Fiskerikonferencen