Messerschmidt (DF) langer hårdt ud efter EU´s fiskeriregler

Messerschmidt (DF) langer hårdt ud efter EU´s fiskeriregler

»Reglerne truer dansk fiskeri«, siger MEP Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti i et interview i Altinget og følger op med alt fra fiskerikontrol, til kvoter og EU-regler, der påføres dansk fiskeri af et EU-system, som Morten Messerschmidt mener skader dansk fiskeri.

Overfor Altinget.dk, siger den danske Europa-parlamentariker, at det nuværende system, giver store udenlandske trawlere mulighed for at påføre fiskeriet samt vores natur og havmiljø større skade end de omstridte kvotekonger nogensinde har gjort.

Messerschmidt sammenligner det der foregår ud for den jyske vestkyst, med et moderne søslag, hvor kvote-omskrivninger i stor stil benyttes og som efter Messerschmidts udsagn, benyttes når især de hollandske og belgiske bomtrawlere lægger vejen forbi Nordsøen og skriver området på som fangstområde.

Overfor Altinget.dk uddyber den danske MEP´er det således, »Takket være en elendig dansk fiskerikontrol, kan de store udenlandske trawlere via EU-reglerne næsten helt risikofrit husere i Skagerrak, hvor de fisker på de bedste fangstpladser i Skagerrak og tømmer det for fisk, ofte ulovligt, fordi de lander langt større fangster end de må ifølge reglerne«, kommer det bramfrit fra Messerschmidt der heller ikke er bleg for at ridse fremgangsmåde op overfor Altingets læsere. Bomtrawlerne fra specielt Holland og Belgien, har store EU-kvoter i Nordsøen, men fanger ifølge Messerschmidt fortrinsvis deres fisk i Skagerrak, som først registreres når fartøjerne er i Nordsøen.

En ulovlig praksis, som Morten Messerschmidt (DF) ønsker stoppet.