Færøerne: landinger på den næststørste ø Eysturoy

Færøerne: landinger på den næststørste ø Eysturoy

I den sydligste ende af Eysturoy ligger fiskerhavnene Toftir og Runavík, der traditionelt har et godt og blandet fiskeri.

Garnskibet Oknin landede så sent som i sidste uge en last på 9 tons i Toftir, hvoraf 5,8 tons var hellefisk, som opnåede en kilopris på 31,00 kr. Lasten blev her vurderet til knapt en kvart million, 246.600,00 kr., som var resultatet af et fiskeri på 3 dage øst for Færøerne. Partrawlerne Eysturbúgvin og Vesturbúgvin har også haft et fornuftigt fiskeri i sidste uge, de landede 230 tons guldlaks ligeledes til Toftir, som de har fisket syd for Færøerne. Efter landingen er kurs og fart atter taget til fiskeriet ud for Færøerne.

Partrawlerne Rókur og Lerkur landede 100 tons til Runavík, overvejende en fangst af sej, som de har haft et rigtig godt fiskeri af ud for Færøerne, og så snart de havde landet tog de også straks tilbage til fiskeri ud for Færøerne. Det samme gjorde partrawlerne Stelkur og Bakur, der i sidste uge landede 190 tons til Runavík, hvoraf fangsten også her overvejende bestod af sej. Her kunne man også bryste sig af et godt og fornuftigt fiskeri og de er igen tilbage på fiskefeltet ud for Færøerne. Partrawlerne Heykur og Falkur landede en last på hele 250 tons til Runavík, ligeledes med en overvægt af sej, efter et rigtig godt fiskeri omkring Færøerne. De er også at finde på fiskefeltet rundt Færøerne efter landingen i Runavík.

Skriv et svar