Færøerne: blåhvillingen fiskes nu langs EU Zonen Øst for Færøerne
Foto: FishFacts

Færøerne: blåhvillingen fiskes nu langs EU Zonen Øst for Færøerne

Man kan i øjeblikket opleve lidt af et særsyn, hvor både færøske og udenlandske industritrawlere nærmest befinder sig som perler på en snor, langs Zonen mellem Færøsk og Eu farvand. De fleste trawlere har fisket deres kvoter i EU-zonen, og må derfor fiske tæt på EU-Zonen, da blåhvillingen overvejende er trukket herover.

 

Norðingur landede 1.700 tons blåhvilling fra dette område øst for Færøerne og her er man også tilfredse med resultatet. De er atter på blåhvillinge-feltet.

I Fuglefjord landede Finnur Fríði netop fra dette område, en last på 800 tons blåhvilling, som de har fisket ØstSydØst for Færøerne. De har haft et godt og fornuftigt fiskeri, og så snart de havde landet til Havsbrún i Fuglefjord, tog de tilbage til fiskeriet. Den færøske trawler Tummas T landede ligeledes fra dette område i sidste uge. Her blev det til en last på 1.550 tons blåhvilling til Havsbrún. Også her har man haft et godt resultat i fiskeriet og de er da også taget tilbage til feltet over mod EU zonen øst for Færøerne. Den store pelagiske trawler Christian í Grótinum landede også fra dette område i sidste uge. Her blev det til 2.300 tons blåhvilling til Havsbrún. De har også haft godt fiskeri denne turen, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet ud for Færøerne. Norðingur landede 1.700 tons blåhvilling fra dette område øst for Færøerne og her er man også tilfredse med resultatet. De er atter på blåhvillinge-feltet.

 

Industrilandinger til Island og Irland
Den store færøske industritrawler Gitte Henning 1 landede 2.700 tons blåhvilling i Island. Blåhvilling som de havde fisket ud for Færøerne. skipper og besætning var yderst tilfredse med resultatet og de er atter at finde på feltet øst for Færøerne. Det samme gør sig gældende for den færøske trawler Fagraberg, der ligeledes landede 2.700 tons blåhvilling, denne gang i Killybegs i Irland. Blåhvilling som de har fisket ud for Færøerne. De har også haft et godt fiskeri på turen og også her er man atter taget på blåhvillinge-fiskeri ud for Færøerne.