Færøerne: Blåhvillinge-sæsonen lakker mod enden
Flere af de færøske indstri-fartøjer, som fisker efter blåhvilling, har nu indstillet jagten på den lille industrifisk blåhvilling / sortmund og gør nu istedet klar og rigger om til makrelfiskeriet i august måned.

Færøerne: Blåhvillinge-sæsonen lakker mod enden

Flere af de færøske indstri-fartøjer, som fisker efter blåhvilling, har nu indstillet jagten på den lille industrifisk blåhvilling / sortmund og gør nu istedet klar og rigger om til makrelfiskeriet i august måned. Indtil da får flere klargjort og repareret deres fartøjer ved værfterne og ved de maritime værksteder omkring i de forskellige havne på Færøerne.

 

Den færøske industritrawler Arctic Voyager kom i sidste uge ind med 1.700 tons blåhvilling, som de havde fisket ud for Færøerne. En del af fangsten blev landet på Tvøroyri, hvor de landede til TG Seafood, en anden del gik til Vestmanna Seafood i Vestmanna og den sidste og største del blev landet til Havsbrún i Fuglefjord. Christian í Grótinum landede i ugen en fangst på 2.300 tons blåhvilling, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et fornuftigt og rigtig godt fiskeri på turen, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet ud for Færøerne.