St. Petersburg Yard skærer stål til tredje trawler for Karelian Seafood
Severnaya Verf in St Petersburg is building a series of ten trawlers for Norebo

St. Petersburg Yard skærer stål til tredje trawler for Karelian Seafood

Det russiske værft Severnaya Verf (Northern Shipyard) i St Petersburg har påbegyndt skæringen af stål til det tredje fartøj i serien af ​​Knarr Rus-designede trawlere til Karelian Seafood, der er en del af Norebo-koncernen.

 

Kølen til trawleren forventes at blive lagt om en måned i juli 2019, og efterfølgende er det bygningen af  Kaptajn Sokolov og Kaptajn Geller, der skal bygges.

 

Trawlerne har en samlet længde på 81,60 meter og en bredde på 16 meter og er designet med en innovativ og meget særegen buet bov.

 

Fartøjerne vil hver især være forsynet med en 6200kW hovedmotor og et fabriksdæk, der kan producerer op til 150 tons fisk om dagen til fileter, fars og fiskemel i en række produktionslinjer med en frysekapacitet på godt 100 tons om dagen.

 

Ombord vil der være plads til indkvartering af op til 80 personer.

 

Det russiske værft Severnaya Verf har kontrakt på fjorten skibe til Norebo, hvor den første oprindelige serie på seks trawlere er til fiskeriet i de nordlige farvande. Dertil kommer yderligere fire trawlere der forventes at opererer i fjernøsten samt endnu fire langlinefartøjer, Gandvik I, Gandvik II og Gandvik III til fiskeselskabet Virma og Marlin for Globus, begge er dele af Norebo.