Nordjysk fiskeriformand tror ikke på fiskeriordførers bekymring for fiskeriet
I et læserbrev har den nordjyske fisker Jan N. Hansen, som Formand for Hanstholm Fiskeriforening og som Formand for Danmarks Fiskeriforenings Kreds Nord, delt sin mening om Dansk Folkepartis Fiskeriordfører Ib Poulsens, angivelige bekymring for brislingefiskeriet i Nordsøen.

Nordjysk fiskeriformand tror ikke på fiskeriordførers bekymring for fiskeriet

I et læserbrev har den nordjyske fisker Jan N. Hansen, som Formand for Hanstholm Fiskeriforening og som Formand for Danmarks Fiskeriforenings Kreds Nord, delt sin mening om Dansk Folkepartis Fiskeriordfører Ib Poulsens, angivelige bekymring for brislingefiskeriet i Nordsøen.

 

En bekymring som Jan N. Hansen til fulde deler, da det for branchen kan betyde en nedgang i omsætningen på helt op til 200 mio kroner. Der hvor vejene deles og skilles mellem Jan N. Hansen og Simon Poulsen (DF), er ved ægtheden af bekymringen. Især ved fiskeriordføren fra Dansk Folkeparti’s bekymring om den nu også er reel eller om den måske ikke mere er et udtryk for Ib Poulsen’s eget ønske om at blive genvalgt til Folketinget til det kommende valg på onsdag den 5. juni 2019.

 

I læserbrevet, som er rundtsendt til pressen, skriver Jan N. Hansen blandt andet, at Ib Poulsen’s pludselige interesse for det danske fiskerierhverv kommer efter flere år, hvor Dansk Folkeparti’s fiskeriordfører mere har jagtet fiskerierhvervet i en sådan grad, at det ikke er en fiskeriordfører værdigt. jan N. Hansen mener, at ingen sager åbenbart har været for små til, at Ib Poulsen ikke har benyttet enhver lejlighed til at begunstige nogle enkelte og meget få kystfiskere på bekostning af det store samlede fiskerierhverv og fiskeindustrien.

 

For fiskerierhvervet har det udefra set ud som, at den danske fiskeripolitik ikke er udstukket fra fiskeriministeren, men mere er et udtryk for, at en gruppe politikere, med et flertal uden om regeringen, har taget magten over fiskeriet blot fordi man har kunnet mønstre et flertal til venstre for midten, med et afgørende mandat fra Dansk Folkeparti, der ellers skulle forestille at være regeringens parlamentariske grundlag, men som af helt uforklarlige grunde, åbenbart nærmest agerer som det stik modsatte i fiskeripolitikken.

 

Man lytter ikke til fiskerne
Denne lille selvbestaltede gruppe af politikere, lytter ikke til fiskerne, tværtimod har man indtrykket af, at afgørelserne oftest går den stik modsatte retning af hvad flertallet af fiskerne ønsker sig.

 

Ib Poulsen’s kritik af Fiskeriministeren, har heller ikke bund i virkeligheden, når han påstår, at hun ikke vil mødes med fiskerierhvervet. En kritik der klinger hult i Jan N. Hansen’s øre, der selv har forsøgt at få Dansk Folkepartis fiskeriordfører i tale siden 2017. Det ser ud som om Ib Poulsen har vendt dansk fiskeri og Hanstholm Fiskeriforening ryggen. Jan N. Hansen spørger da også sig selv; Hvordan kan man være valgt i Nordjylland og være fiskeriordfører, uden at have kontakt med Fiskeriforeningen og Kreds Nord? Ib Poulsen har istedet og kun været i dialog med nogle ganske få kystfiskere i det nordjyske. Så hvordan man kan overhovedet få det indtryk, at Ib Poulsen har interesserede sig for fiskerierhvervet, når han samtidig har arbejdet benhårdt på beslutninger, der overvejende har forringet forholdene for flertallet af fiskerne i erhvervet.

 

Med énøjede politiske udmeldinger, har fiskeriordføren fra Dansk Folkeparti Ib Poulsen istedet mistænkeliggjort og miskriditeret et helt erhverv, hvilket har kostet dansk fiskeri image samt mange millioner kroner og angiveligt også kostet mange industriarbejdspladser i Nordjylland. Den førte politik har ikke været samlede for erhvervet, men tværtimod gravet dybe grøfter mellem det organiserede fiskerierhverv, Folketinget og myndighederne, skriver Jan N. Hansen videre i læserbrevet og minder til sidst om, at før man hopper på Ib Poulsen’s pludselige omsorg for fiskerierhvervet og Nordjylland, bør man nok tænke sig om en ekstra gang.