Mindre fremgang for Polar Seafood, cementerer sidste års resultat
Grønlands største privatejede virksomhed lagde lidt til bogen i 2018, men slet ikke som man har set det tidligere. Men det betegnes alligevel som et tilfredsstillende regnskab for Polar Seafood Denmark A/S og moderkoncernen Polar Seafood Greenland

Mindre fremgang for Polar Seafood, cementerer sidste års resultat

Grønlands største privatejede virksomhed lagde lidt til bogen i 2018, men slet ikke som man har set det tidligere. Men det betegnes alligevel som et tilfredsstillende regnskab for Polar Seafood Denmark A/S og moderkoncernen Polar Seafood Greenland, der nu har fremlagt deres tal for 2018. Resultat blev 50,2 mio større end året før.

 

Den Grønlandske Seafood koncern, der er grønlands største privatejede virksomhed, med over 1000 ansatte, omsatte sidste år for 3,3 mia. kr., hvilket stort set var det samme som året før. Årets resultat blev dog en kende bedre, før skat blev det til et resultat på 307,2 mio. kr. mod 257 mio. kr. i 2017.

 

Koncernen eksporterer 81 pct. af sin produktion, med Europa som det største marked for grønlandske fisk og rejer. Her udgjorde salget 2,1 mia. kroner. Asien og fjernøsten aftog for 504 mio kroner og var derfor Polar Seafoods næststørste marked, dog 52 mio kroner mindre en eksporten i 2017.

 

Til den grønlandske avis Sermitsiaq, siger koncernes bestyrelsesformand henrik Leth, at resultaterne er blandt Polar Seafoods bedste nogensinde og noget bedre end forventet. »Det er et resultat der er opnået, samtidig med at virksomheden har foretaget store investeringer og opgraderinger af flåden og fabrikkerne i Grønland,« understreger bestyrelsesformanden og fortæller samtidig, at man har planer om at opføre en helt ny fiskefabrik til hellefisk og krabber i Upernavik. Anlægsudgifterne forventes ifølge bestyrelsesformanden, at løbe op i ca. 40 mio. kroner. Fabrikkerne i Norge, med Polar Seafood i Berlevåg og Polar Seafood i Kjællefjord, er i samme ombæring solgt.

 

Stigende overskud i Danmark, trods alt
Den danske del af koncernen, er 2018 heller ikke et regnskabsår der imponerer. Omsætningen faldt med omkring 40 mio. kr. til 3,2 mia. kr., mens bruttoresultatet i afdeling i Vodskov ved Aalborg, gik omkring 60 mio kroner tilbage, til 409,4 mio. kroner. Resultatet blev på 155,9 mio. kroner.

 

Til avisen beskrives årets resultat som en smule forbedret i forhold til sidste år, og at det overstiger forventningerne ved årets start. Egenkapitalen voksede til 1,067 mia kroner, der i 2017 lød på 929,3 mio kroner. For 2019 er det forventningen, at aktivitetsniveauet holdes uændret i forhold til 2018.