Der pustes lidt optimisme i retning Vestlige Østersø

Der pustes lidt optimisme i retning Vestlige Østersø

Det er Danmarks Fiskeriforening med biolog Michael Andersen, der har taget de optimistiske briller på og kigger på udsigten til næste års fiskekvoter i Den Vestlige Østersø. Der forventes at stige med 15.000 tons. Hvilket er stik modsat den Østlige del af Østersøen, hvor det hele ser noget mere mistrøstigt og værre ud.

Det spirrende håb fra den Vestlige del, forplanter sig langsomt og sikkert med store forhåbninger og forventninger. Men selv den mest tålmodige fisker, må fortsat væbne sig med yderligere tålmod, for man regner først med i slutningen af januar, at »glaskuglen« giver en fornemmelse for, hvorledes biologerne vurderer den fremtidige torskebestand i den Østlige del af Østersøen.

Fokus på sælerne

I ventetiden fortæller Michael Andersen videre, at der pt er betydelige mere fokus på sælerne, og deres indflydelse på torskebestanden i den Østlige Østersøen. »Det ser stadig dårligt ud. Og det er ikke fordi, der er for meget fiskeri, ikke fra fiskernes side i hvert fald,« konstaterer Michael Andersen tørt.