De norske myndigheder giver »Hav Line« midlertidig dispensation
Det er det norske Hav Line Gruppen AS, der af de norske myndigheder, nu får dispensation fra kravet om at sortere produktionsfisk på land frem til 1. juli 2020. foto: REDER: Carl-Erik Arnesen er administrerende direktør i Hav Line, som ejer «Norwegian Gannet».

De norske myndigheder giver »Hav Line« midlertidig dispensation

Det er det norske Hav Line Gruppen AS, der af de norske myndigheder, nu får dispensation fra kravet om at sortere produktionsfisk på land frem til 1. juli 2020.

 

Det er den norske fiskeriminister Harald T. Nesvik, der ellers har været indædt modstander af Hav Lines nye slagte-båd »Norwegian Gannet«. En båd der sejler laks direkte fra de norske havbrug og til Hirtshals i Danmark, hvor de sorteres og pakkes til videre transport ud i verden.

 

Beslutningen om at lukke for denne trafik, er nu ændret af den norske fiskeriminister, der nu har bestemt at Hav Line istedet får en midlertidig dispensation, så selskabet kan få den fornødne tid og ro til at indrette sig efter gældende regler. Dispensationen gælder indtil den 1. juli 2020. Med dispensationen håber ministeren, at det vil bidrage til at Hav Line finder på nogle gode og varige løsninger.

 

Læs på FiskerForum.dk »Mavepuster og forbud til »Norwegian Gannet« er nu omstødt« her.

 

Produktionsfisk er i norsk forstand fisk, der kan have synlige sår eller misdannelser og skal derfor, ifølge norsk »Fiskekvalitetsforskrift«, frasorteres og fejlene rettes, før de kan sendes og fragtes ud af Norge.

 

Fiskeriministerens beslutning indebærer at Hav Lines «Norwegian Gannet» kan sortere fisk i Danmark frem til 1. juli næste år. Betingelsen er dog, at alle produktionsfisk sendes tilbage til Norge. Hav Line pålægges desuden opsyn, men skal samtidig også lave opgørelser over hvor mange fisk der frasorteres.

 

Sagen mellem de norske myndigheder og selskabet Hav Line, skal på anmodning af departementet igen forlægges Tingretten i Bergen til næste sommer. Hav Line vandt ellers første omgang i Tingretten, hvor de fik medhold og en dispensation fra kravet om indenlandsk sortering. En afgørelse som de norske myndigheder altså har appelleret.

 

De norske myndigheder giver »Hav Line« midlertidig dispensation
Læs på FiskerForum.dk »Officiel åbning af verdens største laksepakkeri« her