Dansk catering- og take-away-kæde vælger islandske laks fremfor norske
Den danske salat-kæde Wedo-food og Take Away kæde, har byttet norske laks ud med islandske, for at fremstå mere bæredygtige

Dansk catering- og take-away-kæde vælger islandske laks fremfor norske

Den danske salat-kæde Wedo-food og Take Away kæde, har byttet norske laks ud med islandske, for at fremstå mere bæredygtige. Til stor fortrydelse for den norske Brancheforening, der som modsvar øjeblikkeligt har indbudt den danske salat-virksomhed, til at lægge vejen forbi Norge og besøge nogle norske laksefarme og ved selvsyn konstatere, at norske lakse opdrættet i havbrug, er lige så bæredygtige som islandske, skriver iLaks.no på deres side.

Danske catering- og take-away-kæde Weedfood har valgt islandske laks fremfor norske

Beslutningen er taget på helt forkerte præmisser, mener Kommunikationsdirektør i foreningen Sjømat Norge, Øyvind Andre »Som de fleste akvakultur-medarbejdere ved, så produceres laks i Norge på fuldstændigt den samme måde som på Island. Lakselus findes også både her og der og CO2-aftrykket er iøvrigt lige så lavt, uanset man befinder sig på enten Island eller i Norge,« understreger Øyvind Andre.

Derfor inviterer kommunikationsdirektøren i foreningen Sjømat Norge wedo-food alle interesserede i Weed-food, op til Norge for ved selvsyn at konstaterer, hvorledes produktionen af bæredygtige laks foregår. Invitationen kommer ovenpå Weed-food’s udmelding om at udskifte de norske laks, men laks fra Island, der naturligt svømmer rundt i opvarmede kilder, for at vokse sig tykke og fede. »Det er også et langt dyrere produkt,« forklarer direktør Andreas Moi Boros fra Weed-food til iLaks.no. »Men enten skal vi ikke have laks, eller også skal vi have laks, der er bæredygtigt avlet,« understreger direktør Andreas Moi Boros, i sidste uge overfor Børsen.