info@fiskerforum.dk +45 60 22 09 46
Facebook Instagram Youtube Twitter Envelope
  • English
Logo-FiskerForum
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
**Vinderen: Christian Wellendorf** Tre dygtige kokke dystede i konkurrencen, hvor de skulle forvandle sandart, østers og kylling til kunstværker på tallerkenen – under stort tidspres og nøje bedømmelse. foto : d`Or

Akvakulturens fisk på gourmetniveau ved Danmarks største kokkekonkurrence

  • maj 26, 2025
  • Lars Tornsberg
  • Dato: 26/05/2025
  • kl. 11:41
  • Kategori: Akvakultur, Slutbruger - Fødevarer
  • Tags: kokkekonkurence
  • Land: Danmark
Foto / Video: d`Or
  • Fiskerimagasinet.NO - Fiskeri - Teknologi - Fartøy - Utstyr - Marked - Forskning
  • Hook&Net - Hook and Net is a trade journal for the international commercial fishing industry,
  • Proffteiner - teiner fra fiskere til fiskere
  • Polar Expo 2026

ANNONCER

For godt en uge siden blev finalen i den danske udtagelse til Bocuse d’Or – verdens største og mest prestigefyldte kokkekonkurrence – afholdt under Madens Folkemøde. Her spillede opdrættede fisk og skaldyr fra dansk akvakultur en hovedrolle i konkurrencen.

I den første ret brugte deltagerne sandart fra AquaPri og blåmuslinger og østers fra Fiskerikajen. Det var første gang, at alle deltagere fik adgang til så højkvalitets fisk fra akvakultur – både under træningen og selve konkurrencen.

Dommerpanelet bestod af nogle af Danmarks dygtigste kokke, og den opdrættede sandart fik stor ros. »Den danske sandart smager fantastisk og er virkelig en fornøjelse at arbejde med i køkkenet,« sagde Francis Cardenau, en af Danmarks mest anerkendte kokke.

Akvakultur og innovation i verdensklasse
AquaPri, der opdrætter sandart, blev særligt fremhævet for deres indsats. René Christensen, direktør i DAPO (Danske Akvakulturproducenter), udtalte, »Sandart er en helt særlig fisk, både fordi den er svær at opdrætte og fordi den har stor værdi i gourmetverdenen. AquaPri har virkelig løftet niveauet og skabt noget, der kan måle sig med det bedste i verden.«

Vinderen: Christian Wellendorf
Tre dygtige kokke dystede i konkurrencen, hvor de skulle forvandle sandart, østers og kylling til kunstværker på tallerkenen – under stort tidspres og nøje bedømmelse.

Vinderen blev Christian Wellendorf, der til daglig er køkkenchef og partner på Restaurant Babette i København. Han er tidligere guldvinder som assistent ved Bocuse d’Or 2019 og har stor konkurrenceerfaring. Med sig havde han sin assistent (commis) Gustav Spurré og coach Kristian Arlet.

»Det er en kæmpe drøm at få lov at repræsentere Danmark. Det her er et sted, hvor man virkelig kan udvikle sig som kok – og jeg er taknemmelig for den opbakning, vi har fået,« sagde Christian efter sejren.

Vejen mod EM og verdenseliten
Christian Wellendorfs næste store opgave bliver at repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or Europe i 2026. Danmark har vundet guld ved de to seneste europamesterskaber, og forventningerne er derfor høje.

Mette Gammicchia fra Bocuse d’Or Akademiet udtalte, »Vi vil gerne vise, hvor stærk dansk gastronomi er – og med Christian på holdet tror vi på, at Danmark fortsat kan være med helt i toppen. Vi håber, det også kan inspirere flere unge kokke til at drømme stort.«

Akvakultur og gourmet – en stærk kombination
Denne konkurrence viser, at fisk fra dansk akvakultur ikke bare hører hjemme på hverdagsbordet – men også i verdensklassen af gourmetkøkkenet. Når topkokke vælger at arbejde med opdrættet sandart og skaldyr, er det ikke kun for bæredygtighedens skyld – det er også fordi kvaliteten er i top.

Akvakulturen er med andre ord ikke bare fødevareproduktion – det er innovation, smag og fremtidens gastronomi.

Læs mere her.

Besøg os på
Seneste Nybygninger
M195M Havsnurp - Nybygning, Karstensens Skibsværft

Nybygning Havsnurp M195M – topmoderne kombifartøj fra Karstensens Skibsværft

Nybygning FR224 Christina S pelagisk trawler til Scotland

Nybygning FR224 Christina S pelagisk trawler til Scotland

Nybygning LK429 Altaire leveret fra Karstensens Skibsværft

Nybygning LK429 Altaire leveret fra Karstensens Skibsværft

S264 Astrid af Skagen

Nybygning S264 Astrid leveret fra Karstensens Skibsvæft

TidligereForrige nyhedASC inviterer til høring om udvidelse af artsudvalget til at inkludere atlantisk torsk
Næste nyhedNår renseanlægget selv bliver en forurener – hvad gemmer der sig under overfladen?Næste
Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror - Videnskabernes selskab

Tredje podcast – Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror – Havet som fremtidens apotek

Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror - Videnskabernes selskab

Anden podcast – Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror – Dybhavets hemmeligheder

På en offentlig høring i EU-Parlamentet advarede Danmarks Fiskeriforenings direktør Kenn Skau Fischer om, at fiskeri og akvakultur skubbes væk af energiprojekter, råstofindvinding og naturbeskyttelse. eu parliament

EU presser fiskeriet: »Havplanlægningen må give plads til dem, der lever af havet«

Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror - Videnskabernes selskab

Første Podcast – Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror – Havets skjulte klimahelte

ANNONCER

Vonin - We make the ocean more profitable
Hook&Net - Hook and Net is a trade journal for the international commercial fishing industry,
Thyborøn Havn er en spydspids på vestkysten.  Foto: Thyborøn Havn er en vækstmotor for det lokale erhvervsliv - Thyborøn Havn

ANNONCER

Kontaktinfo

  • +45 60 22 09 46
  • info@fiskerforum.dk
  • Otto Pedersvej 1
    6960 Hvide Sande
    Danmark

Nyheder

  • Seneste Nyheder
  • Nordiske Nyheder
  • Nybygninger
  • Nyhedsservice
  • Tip en Nyhed
  • News in English

Andre Projekter

  • Oplevelsesgaver
  • DK Fisker
  • OSB plader
  • Gas grill
  • Hvide Sande
  • MyHvideSande
  • Hvide Sande Isværk

Service

  • Fartøjer - Skibsdatabase
  • Køb & Salg
  • Hyrebørs
  • Oliepriser
  • Fiskepriser
  • Fakta om Fisk
  • Medieinformation

NYHEDSARKIV

  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Nyhedsservice

modtag nyheder
Tip en nyhed
Facebook Instagram Twitter Youtube
Logo-FiskerForum

Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages af FiskerForum.dk på vegne af de tilknyttede fotografer. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. © 2004 - 2019

Webdesign by ApolloMedia

Handelsbetingelser Cookie & Privatlivspolitik

Kontaktinfo

  • +45 60 22 09 46
  • info@fiskerforum.dk
  • Otto Pedersvej 1
    6960 Hvide Sande
    Danmark

Nyheder

  • Seneste Nyheder
  • Nordiske Nyheder
  • Nybygninger
  • Nyhedsservice
  • Tip en Nyhed
  • News in English

Andre Projekter

  • Oplevelsesgaver
  • DK Fisker
  • OSB plader
  • Gas grill
  • Hvide Sande
  • MyHvideSande
  • Hvide Sande Isværk

Service

  • Fartøjer - Skibsdatabase
  • Køb & Salg
  • Hyrebørs
  • Oliepriser
  • Fiskepriser
  • Fakta om Fisk
  • Medieinformation

NYHEDSARKIV

  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Nyhedsservice

modtag nyheder
Tip en nyhed
Facebook Instagram Twitter Youtube
Logo-FiskerForum

Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages af FiskerForum.dk på vegne af de tilknyttede fotografer. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. © 2004 - 2019

Webdesign by ApolloMedia

Handelsbetingelser Cookie & Privatlivspolitik

By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.

Accept