Ud over by- og landegrænser

Ud over by- og landegrænser

Indkøbsforeningen Avance i Hvide Sande hverver nye kunder fra andre byer og lande.
Januar plejer at være måneden, hvor vodbinderne i Indkøbsforeningen Avance bekymret kigger frem mod en uvis fremtid, da det meste af den lokale fiskerflåde fisker i andre vande og lander i fremmedhavne. Men et godt år for fiskeriet, nytænkning og en tur til Holland har givet vodbinderiet en god start på 2011.

Udviklingen de seneste år har givet færre fartøjer i den danske flåde.- og Hvide Sande netudbyderne har været nød til at udvide kundekredsen. ”Vi skal ud over by- og landegrænser med vores produkt, som vi sagtens mener kan konkurrere med andre netudbyder på markedet.-både på kvalitet og pris,” siger Forretningsfører Mogens Christensen.

Indkøbsforeningen Avance omfatter tre vodbindere med masser af erfaring i bagagen. Alle kan de prale af over 20 års erfaring indenfor faget, så fremstilling af trawl, bliver udført efter de nyeste principper og i de bedste kvaliteter af reb og tovværker. Og lige nu har de tre vodbindere rigeligt at se til med reparation og fremstilling af nye trawl.

Indkøbsforeningen Avance leverer en stor del af trawlene til hesterejefiskerne, som fisker kystnært i Nordsøen. Og rejefiskeriets udvikling de seneste to, har også tvunget Indkøbsforeningen til at udvide kundegruppen og se på alternative løsninger og markeder. Blandt andet er det hollandske marked for trawlsæt blevet åbnet, og et tættere samarbejde med Vestas er etableret. ”Vi har leveret et vingeovertræk til Vestas, som holder vingerne i ro inden de tages i brug rundt om i landet,” fortæller Niels Jørgen Houborg om det alsidige arbejde til vindmøllefirmaet.

Nyt marked:
I efteråret tog Niels Jørgen sammen med daværende direktør for AS Scan, Karsten Olesen, en tur ned til Belgien og Holland, hvor han tog direkte kontakt til lokale fiskere, og præsenterede Avancens udbud af trawltyper til reje-, konsum- og industrifiskeri.”At man pludselig tropper op på dækket i en hollandsk havn, og kan tilbyde en billigere trawlsæt end hvad deres nuværende forhandler kan, har en særdeles god effekt,” siger vodbinder Niels Jørgen. Turen til Holland gav et afkast på 5 tilbud, og 2 ordre på skovle, mellemliner og trawl til hollandske trawlere.

”Der er helt sikkert et potentielt marked både i Holland og Belgien, men der skal følges op på turene og kontakterne, og lige nu har vi nok at se til,” informerer Niels Jørgen Houborg. Sidst ankomne vodbinder Palle Pedersen har stor kendskab til hollænderne, og omfattende erfaring med de forskellige trawltyper som de benytter dernede.

Derfor glæder virksomheden sig til at tage mere fat på området og den store og potentielle kundekreds.