Tyske og Hollandske myndigheder søger efter de forsvundne skibscontainere

Tyske og Hollandske myndigheder søger efter de forsvundne skibscontainere

Indtil nu har tyske og hollandske myndigheder spottet flere af de tabte containere, fra én af verdens største containerskibe MSC »Zoe«, der forrige nat mistede 270 containere i havet ud for den tyske ø Borkum.

Hollandske myndigheder melder om, at vraggods fra containerne har ramt den hollandske ø Terschelling og fire andre små øer, hvor det hovedsageligt er fjernsyn og legetøj, der fiskes op på strandene her. Den hollandske ø Ameland, mellem øerne Terschelling og Schiermonnikoog, anslår de lokale myndigheder, at der i hele øens længde er strandet op mod 130 tons vraggods allerede.

Indtil videre har den tyske Havarikommando kun fundet ti containere, hvoraf den ene er sikret og som senere vil blive afhentet af et bjærgningsfirma. Ligeledes melder det tyske fartøj »Wega« fra »Federal Maritime and Hydrographic Agency (BSH) sig nu også ind i kampen om at finde de sidste containere, inden de gør alt for meget skade for skibstrafikken og fiskeriet. Flere af containerne oplyses at indeholde giftige kemikalier og de skal derfor hurtigt findes og uskadeliggøres. En opgave som de tyske fartøjer »Neuwerk« sammen med bøjelaster-fartøjet »Gustav Meyer« og fartøjet »Norden« nu også indgår i.

På facebook-siden »We love Nordseekrabben und unser Wattenmeer« oplyses det, at fiskerne i området ikke forventer at de giftige kemikalier vil gøre skade på hverken fisk eller skaldyr i området. Kemikalierne peroxider er oxidationsmidler, som reagerer i vandet og som derfor hurtigt fortyndes, så de er forholdsvis harmløse. Dog kan de i ætse i koncentreret form og man skal derfor følge myndighedernes anvisninger, om ikke at samle disse op på stranden hvis man møder dem her.

Mere irriterende for fiskerne er de store mængder af legetøj, bildele og køleskabe der nu flyder rundt i området hvor der fiskes. Mængderne her er nærmest uoverskuelige og det betyder et kæmpe oprydningsarbejde i mange uger fremover. Et arbejde som fiskerne her ufrivilligt er blevet part i.

Kilde: CCME Germany og fb FiskerForum.dk