TripleNine har etableret selskab i det vestafrikanske land Mauretanien

TripleNine har etableret selskab i det vestafrikanske land Mauretanien

TripleNine har stiftet selskabet TripleNine Mauritanie SARL, der skal forestå kvalitetssikring og afskibning af fiskemel, der købes fra lokale fabrikker.
Det oplyser Business development manager Kjeld Simonsen, der har ansvar for projektet.

– Vi har lejet en bygning med lagerfaciliteter, hvor vi har næsten 2.300 m2 under tag, fortæller Kjeld Simonsen. – Den har vi nu gennemrenoveret, så den opfylder de sanitære krav, der er i forbindelse med håndteringen af fiskemel. Der er ligeledes etableret en læsserampe og gode kontor- og mandskabsforhold for en lille stab af kontoransatte og lagerfolk. Der er også ansat en lokal formand til at lede det praktiske arbejde på stedet.

Kvalitetssikring
– Meningen er, at melet skal gennemgå en særlig proces, hvorved vi skaber en værdiforøgelse af det lokale fiskemel og samtidig sikrer, at det altid lever op til de kvalitetskrav, som vore kunder stiller, og i øvrigt overholder de krav, der stilles til fiskemel fra 3. lande i EU, siger Kjeld Simonsen. – Vi lægger jo navn til det færdige produkt, så vi vil selvfølgelig sikre vore kunder den bedst mulige kvalitet.

– Derfor er vi også i færd med at introducere et unikt Quality Management Program til vores lokale samarbejdspartnere, der fremstiller melet i Mauretanien, således at kvalitetssikringen begynder helt ude i første led, tilføjer han.

Der er allerede afsendt det nødvendige analyse- og procesudstyr, der vil kunne løse denne opgave.

Vanskelige forhold
De første 1.500 tons fiskemel blev afskibet fra TripleNine Mauritanie SARL i 2012, og der er netop afskibet yderligere 2.200 tons.

Forholdene i Mauretanien kan være vanskelige at operere under, så vi er glade for, at vi har en god lokal partner, der kender forholdene godt, slutter Kjeld Simonsen.