Årets første matjessild er netop landet i Skagen

Årets første matjessild er netop landet i Skagen

Mads Larsson fra Fiskeeksportør Werner Larsson Fiskeeksport A/S fortæller til FiskerForum, at der nu endeligt med ca. 2 ugers forsinkelse er kommet gang i matjessilden.
Der er netop landet matjessild i går den 11. juni på Skagen Fiske auktion og i dag endnu en landing på ca.185 tons.

”Der er en tydelig forskel i fedtprocenten fra landingen i går og til den landing vi får ind i dag,” siger Mads Larsson. ”kvaliteten og fedt procenten er stigende og formen på silden, med den karakteristiske lidt fede vom og det lidt glinsende skær, har vi endeligt fået nu.”

Auktionen i Skagen handlede tirsdag den 11. juni, matjessilden ind til mellem 6,30 – 6,60 kroner pr. kilo

Matjessilden fanges fortrinsvis af svenske og norske fiskere i Nordøstatlanten og med en rejsetid svingende fra 24 til 36 timer, fra felterne, er det afgørende at silden kommer hurtigt til fabrikkerne. I går landede den svenske not GG 64 Astrid-Marie i Skagen og i dag kommer GG764 Astrid så til kaj for at losse. Begge skibe melder om et fiskeri der har været en del forsinket i år.

Fiskerne har da også været betydeligt udfordret og de har måtte udvise større fiskekundskab og sømandsskab end tidligere. De har måttet lede og søge længere end sædvanligt, da forekomsterne af matjessilden har været meget spredte, da silden ikke som den plejer at forekomme, har været i store samlede stimer.

”Der er dog meldinger om at sildene nu samler sig og som vi ser med fedtprocenten og hyppigheden af landinger, er der nu gode tegn på at sæsonen for alvor er kommet godt i gang,” melder en tilfreds Mads Larsson.

fakta.
Werner Larsson Fiskeeksport A/S er en af Skagens ældste og mest velrenommerede fiskeproducenter med rødder tilbage til 1932. Werner Larsson Fiskeeksport er en fleksibel producent, der sælger stort set alle typer fisk af den fineste kvalitet.

FiskerForum.com