Sperling-kvoten for 2020 er +50 procent

Sperling-kvoten for 2020 er +50 procent

Der er fremgang i sperlingbestanden både i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat og rådgivningen afspejler da også dette med en pæn stigning i kvote-forslaget for 2020 med ikke mindre end 50 procent.

Fra 1. november 2020 til 31. oktober 2021 kan der i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat fiskes 254.038 tons sperling, imod sidste års kvote på 167.105 tons. Denne anbefaling fra ICES skal senere i oktober måned igennem EU’s Ministerråd, som i sidste ende skal godkende og fastlægge den egentlige kvote for den kommende sæson.

Formanden for IP-udvalget i Danmarks Fiskeriforenings bestyrelse siger til Fiskeritidende, »Det er tilfredsstillende at se, at bestanden er i fremgang og at rådgivningen dermed er steget til lidt over 254.000 tons.« Han krydser sammen med de fleste i fiskeriet, fingre for at EU og Storbritannien lander en fornuftig aftale om fiskeriet, så fiskerne kan få lov til at fiske på de mange sperling i den kommende sæson i britisk område. »Vi håber, at vi får lov til at fiske på dem i forhold til Brexit. Vi har i hvert fald brug for det, for dansk fiskeri har store udfordringer i øjeblikket,« understreger Jesper Juul Larsen overfor avisen Fiskeritidende.dk. Størstedelen af sperling fanges overvejende i Nordsøen og i britisk område, men sperling-fiskeriet i Skagerrak har dog i år også vist gode takter.

 

Skriv et svar