Nyt fra Færøerne uge 37

Det færøske lineskib Havbúgvin er taget tilbage på fiskeri, efter et kortvarigt værftsbesøg i Tórshavn, hvor skibet er blevet repareret for nogle mindre skader. Kursen er lagt til området omkring det Islandske farvand, hvor Havbúgvin skal fiske torsk, kuller og lange.

Makrelfiskeriet fortsat i en god gænge

Finnur Fríði lander en last på 1200 tons makrel til Varðin Pelagic på Tvøroyri. De har fisket makrel nord for Færøerne og fiskeriet har været godt. Efter landingen tog de tilbage på fiskeri efter makrel ved Færøerne. Tróndur í Gøtu lander en last på 500 tons makrel til Varðin Pelagic i Tvøroyri. De har fisket makrel ud for Færøerne og også her har fiskeriet været godt. Jupiter lander en last på 1100 tons makrel til Fareo Pelagic i Kollefjord. De har fisket makrel nord for Færøerne og fiskeriet har også her været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel. Makrellen ligger på omkring 400 gram. Slættaberg lander en last på 340 tons makrel i Kollefjord, som de har taget imod fra makreltrawlerne Smaragd og Safir. De har haft godt fiskeri under Færøerne.

Fagraberg lander en last på 1000 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord. De har fisket makrel i færøsk farvand og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Atlantsfarið lander en last på 1000 tons makrel som de lander til Pelagos i Fuglefjord. De har haft et godt fiskeri, men må vente med at losse til Slættaberg havde landet.

Pænt tungefiskeri i Leirvík

Búgvin lander en last på 9,5 tons, hvoraf det meste som var i lasten var 2,7 tons tunge, som har en kilopris på 30 kr. Lasten var vurderet til 213,576,80 kr., som de har fisket i 7 dage ud for Færøerne. Jens Leon lander en last på 17,7 tons, hvoraf det meste som var 5,7 tons torsk, som har en kilopris på 14,94 kr. Lasten blev vurderet til 248,755,82 kr., som de har fisket i 9 dage ved Færøerne.

Toftir modtager hellefisk

Oknin lander en last på 10,7 tons, overvejende 8,9 tons hellefisk, som har en kilopris på 27 kr. Lasten var vurderet til 263,785,00 kr., som de har fisket i 4 dage øst for Færøerne på denne tur.
Stapin lander en last på 68,8 tons, hvoraf det meste som var 31 tons torsk, som har en kilopris på 15,63 kr. Lasten var vurderet til 955,199,40 kr., som de har fisket ud for Island i 12 dage på denne tur. Volunteer lander en last på 17,7 tons hvoraf det meste var 11 tons torsk, som har en kilopris på 19,74 kr. Lasten var vurderet til 345,512,00 kr., som de har fisket i 9 dage mellem Færøerne og Island.

Torsk og sej landet i Eiði, Tórshavn og Runavik

Mýlingur lander en last på 18,2 tons til Eiði, hvoraf det meste som var 9,9 tons torsk, som har en kilopris på 17,76 kr. Lasten er vurderet til 377,182,84 kr., som de har fisket i 8 dage mellem Færøerne og Island. Jaspis og Ametys lander en last på 290,000 pund til Tórshavn, hvoraf det meste var sej, som de har fisket i ca. 10 dage vest for Færøerne og fiskeriet betegnes som tilfredsstillende. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Heykur og Falkur lander en last på 240,000 pund, hvoraf det meste var sej, som de har fisket i ca en uge ud for Færøerne og de lander lasten til Faroe Origin i Runavík. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel ud for Færøerne. Bakur og Stelkur lander en last på 150 tons, som de lander i Runavík, det meste af lasten var sej. Da skibene havde landet tog de tilbage på fiskeri under Færøerne. På denne tur har skibene fisket øst for Færøerne.

Igen guldlaks til Klaksvík

Polarhav og Stjørnan landede i ugens løb en last på 130 tons guldlaks, som blev solgt til Tavuna i Leirvík. Da skibene havde landet tog de på fiskeri efter makrel ved Færøerne i stedet. Gadus kom i ugens løb hjem til Klaksvík med 750 tons filet som de har fisket i Barentshavet. De har overvejende fisket i russisk zone. Gadus tog på fiskeri den 21. juni. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri.

Fiskeri i Danmark og Norge

Den danske trawler og notbåd Ruth landede i ugens løb en last på 1200 tons rognsild til Tyskland, efter et fiskeri i Nordsøen, som sammenlagt kun varede 6 timer. Efter landingen tog de tilbage til fiskeriet efter sild.

Norske Langenes landede i ugens løb en last på 400 tons, som de har fisket i norsk farvand på 14 dage. Fiskeriet har været godt, og det meste var sej, som de selv fryser om bord. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Båtsfjord landede en last på overvejende 300 tons sej, som de landede i den norske by Båtsfjord. De har fisket sej i farvandet omkring Norge og fiskeriet har været rigtig godt. Så snart de havde landet tog de også tilbage på fiskeri efter sej i norsk farvand.

FiskerForum.com