Nyt fra Færøerne uge 22

Nyt fra Færøerne uge 22

Den færøske trawler Stapin kom i ugens løb til Kollefjord med ca 190 tons fisk, som de har fisket ved Island. De har haft et helt fint fiskeri, og turen, var den føste som Stapin tog under færøsk flag. Efter losningen tog de straks tilbage til fiskeriet.

Pæne fangster af hellefisk

Garnskibet Oknin landede en fangsst på 6,6 tons til Barðið i Tórshavn, det meste var 5,1 tons hellefisk, som havde en kilopris på 32 kr. Lasten var vurderet til 190.685,00 kr., som de har fisket i 7 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt. Garnskibet Thor landede en last på 9,5 tons, hvoraf det meste var 8,4 tons hellefisk, som også havde en kilopris på 32 kr. Lasten var vurderet til 284.100,00 kr., som de har fisket i 9 dage vest for Færøerne og fiskeriet har også her været godt. Begge skibe tog tilbage på fiskeri så snart de havde landet. Linekutteren Mýlingur landede en last på 5,7 tons på hvoraf det meste som var i lasten var 5,4 tons hellefisk på Eiði, som havde en kilopris på 31 kr. Lasten var vurderet til 170.910,00 kr. De har fisket øst for Færøerne i 4 dage og fiskeriet har også her været godt.

Klaksvík og Leirvík modtog torsk

Den mindre trawler Fiskaklettur landede en last på 23,7 tons i Klaksvík, hvoraf det meste var 8 tons torsk, som har en kilopris på 13,06 kr. Lasten var vurderet til 417.723,76 kr., som de har fisket nord for Færøerne i 6 dage og fiskeriet har været godt. Lineskibet Kvikk landede ligeledes en last i Klaksvik, en last på 32 tons, hvoraf det meste som var 21 tons torsk, som har en kilopris på 14,50 kr. Lasten var vurderet til 434.900,00 kr. Kvikk har fisket ud for Island i 11 dage. Den mindre trawler Jens Leon landede en last på 9,7 tons til Leirvik, hvoraf det meste var torsk, som havde en kilopris på 12 kr. Lasten var vurderet til 111.463,00 kr. De har fisket i 8 dage på turen.

Blandet landinger til Eiði og Leirvik

Linekutteren Volunteer landede en last på 24,7 tons til Eiði, hvoraf det meste som var i lasten var lange og brosme. Lasten var vurderet til 260.805,80 kr. De har fisket i 7 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur. Den mindre trawler Búgvin landede en last på 14,6 tons til Leirvik, hvoraf det meste var 6 tons tunge, som havde en kilopris på 26 kr. Lasten er vurderet til 279.235,87 kr. De har fisket i 4 dage nord og øst for Færøerne.

Runavík og Kollefjord får leveringer af sej

Partrawlerne Heykur og Falkur landede en last på 390.000 pund i Runavík hvoraf det meste som var i lasten var sej. De har fisket øst for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne. Også partrawlerne Bakur og Stelkur landede i Runavík i sidste uge. De havde også haft et godt fiskeri og landede 390.000 pund til Faroe Origin i Runavík. De har fisket øst for Færøerne og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Det meste som var i lasten var sej. Lineskibet Kambur landede i ugens løb en last på 80 tons til Kollefjord, som de har fisket ud for Færøerne. De lander fangsten i Kollefjord. fisken bliver frosset ombord. Så snart Kambur havde landet tog de tilbage på fiskeri.

Flere landinger af industrifisken blåhvilling

Noðringur landede i ugens løb en last på 1900 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. De har fisket øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Høgaberg landede en last på 2200 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. Også de har fisket ud for Færøerne. Da Høgaberg havde landet tog de til Runavík. Om de har fisket hele kvoten nu, er ikke oplyst. Christian í Grótinum landede en last på 2500 tons blåhvilling som de har fisket ud for Færøerne. Fiskeriet har været godt, og så snart de havde landet til Havsbrún tog de tilbage på fiskeri. Jupiter landede i ugens løb en last på 2100 tons blåhvilling i Vedde i Norge. De har nu fisket kvoten af blåhvilling og tager på værft i Tórshavn. Nå de kommer tilbage til fiskeriet, rigger de formentligt om til fiskeri efter makrel.

!Afvigelse fra procedurer identificeres hyppigt som årsag – eller medvirkende faktor i kølvandet på en søulykke.!

FiskerForum.dk