Nyt fra Færøerne uge 21

Nyt fra Færøerne uge 21

Den færøske trawler Sjagaklettur landede en last på 100 tons hellefisk til Suduroys næststørste bygd Tvøroyri, som de har fisket syd for Færøerne. Fangsten har en værdi af op mod 3 mio. kroner. Skipper og besætning er tilfredse med fiskeriet og den store fangst, som blev frosset om bord. Efter landingen er kursen igen sat til området syd for Færøerne.

Tórshavn fik tilført pæne landinger af torsk og lange

Lineskibet Havbrúgvin landede en last i Tórshavn på 66 tons hvoraf det meste som var i lasten var 43 tons lange, som havde en kilopris på 10,08 kr. Lasten var vurderet til 611.472,05 kr. De har fisket vest for Færøerne i 12 dage og fiskeriet har været godt. Lineskibet Sandshavið landede en last på 58,1 tons hvoraf det meste var 17,5 tons torsk, som havde en kilopris på 14,80 kr. Lasten var vurderet til 649.050,25 kr. De har fisket i 15 dage under Island og fiskeriet har gået godt denne tur.

Den færøske blåhvillingkvote er næsten opfisket

Norðingur landede i ugens løb en last på 1900 tons blåhvilling, som de har fisket ud for Færøerne. De landede fangsten til Havsbrúnm i Fuglefjord, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Fiskeriet er godt, men de fleste skibe har allerede fisket deres kvote efter blåhvilling. Den grønlandske trawler Tasilaq landede en last på 1800 tons blåhvilling, ligeledes til Havsbrún Fuglefjord. De har fisket ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri.

Tróndur í gøtu landede en last på 2800 tons blåhvilling, som de har fisket ud for Færøerne. De landede fangsten i Fáskruðsfirði, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Tróndur í Gøtu er det eneste skib som har kvote tilbage efter blåhvilling i rederiet Varðin.

Partrawlere landede sej til Hvalba

Partrawlerne Hamranes og Breiðanes landede en last på 28,000 pund, hvoraf det meste af fangsten var sej. De har fisket øst for Færøerne, men måtte søge havn, da de havde problemer med motoren. Så snart problemet var løst, tog de tilbage til fiskeriet.

Pæne landinger af sej til Runavík

partrawlerne Stelkur og Bakur landede en last på hele 350,000 pund, hvoraf det meste som var i lasten var sej. De har fisket øst for Færøerne og fiskeriet har også her været godt. Så snart de havde landet til Faroe Origin tog de tilbage på fiskeriet øst for Færøerne. Partrawlerne Rankin og Lerkur landede en last på 300,000 pund, overvejende sej, som de har fisket ud for Færøerne. Fiskeriet har været godt, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Lerkur partrawler normalt med Rókur, men Rókur ligger i Skotland til en overhaling.

Den norske trawler Langenes landede en last på 300 tons, hvoraf det meste var kuller, og resten rødfisk. De har fisket i 3 uger i norsk farvand, og fiskeriet har været godt. Da de havde landet riggede de om til rejefiskeri.

FiskerForum.dk