Nyt fra Færøerne uge 33

Nyt fra Færøerne uge 33

Den færøske trawler Fram fra Vestmanna, landede i sidste uge 100 tons makrel, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et rigtigt godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de da også straks tilbage på fiskeri efter makrel. De landede fangsten i hjembyen Vestmanna.

Landinger til Törshavn

Garnskibet Thor landede i ugen en last på 8,9 tons i Tórshavn, heraf var 6,5 tons hellefisk, som havde en kilopris på 30 kr., som de har fisket i 5 dage, og lasten er vurderet til 216,305,00 kr. Fiskeriet har været godt på denne tur. Lineskibet Havbúgvin landede i ugens løb en last på 35,2 tons i Tórshavn, heraf 20,5 tons brosme, som havde en kilopris på 10,16 kr. De har fisket vest for Færøerne i 8 dage og skipper og besætning betegner fiskeriet som godt. Lasten er vurderet til 372,989,60.

Landinger til Leirvík

Den mindre trawler Búgvin landede en last på 15,3 tons til Leirvík, overvejende 6,2 tons tunge, som havde en kilopris på 24 kr. Lasten var vurderet til 283,597,80 kr., som de havde fisket i 7 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Den mindre trawler Hansa Maria landede i ugens løb en last på 21,8 tons, hvoraf det meste som var 7,4 tons havtaske, som havde en kilopris på 21,95 kr. De har fisket i 8 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været rigtig godt på denne tur.

Landinger til Klaksvík

Den mindre trawler Fiskaklettur landede en last på 21,4 tons, hvoraf det meste var 6,2 tons torsk, som havde en kilopris på 15,19 kr. Lasten var vurderet til 358,617,00 kr., som de har fisket i 7 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været godt. Grønanes landede en last på 50 tons, hvoraf det meste var sej. De har fisket ud for Færøerne sammen med Vesturtúgva, som landede sin del af fangsten til Barðið í Tórshavn. Så snart skibene havde landet tog de tilbage på fiskeri.

landinger til Toftir

Garnskibet Oknin landede 4,2 tons til Toftir, hvoraf det meste som var 3,5 tons hellefisk, som havde en kilopris på 30 kr. fangsten var vurderet til 118,300,00 kr., som de har fisket i 4 dage øst for Færøerne og fiskeriet har været godt pådenne tur.

Landinger til Hvalba

Partrawlerne Steintór og Niels Pauli landede i ugens løb en last på 280,000 pund, hvoraf det meste var hellefisk. De har fisket ud for Færøerne og de har haft godt fiskeri på denne tur. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne.

Landinger til Runavík

Partrawlerne Heykur og Falkur landede i ugens løb en last på hele 320,000 pund, hvoraf det meste var sej, som de har fisket ved Færøerne. Skibene har fisket i ca 10 dage, og fangsten blev landet til Faroe Origin. Så snart trawlerne havde landet tog de tilbage på fiskeri. Stelkur og Bakur landede i ugens løb en last på 200,000 pund, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et fint fiskeri, og landede fangsten, overvejende sej, til Faroe Origin i Runavík. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne.

Landinger til Ánirnar

Norðborg landede i ugens løb en last på 600 tons. 520 tons frossen og 80 tons fiskemel. De har fisket ud for Færøerne efter makrel, og fiskeriet har været godt.

Landinger til Kollefjord

I ugens løb kom rejetrawleren Arctic Viking hjem til Færøerne, og landede kogte rejer i hjembygen Kollefjord. De har haft fint fiskeri på denne tur, og straks efter landingen tog de på værftet Mest i Tórshavn. Dette er første gang i 2 år, at rejetrawleren Arctic Viking er hjemme på de færøske øer.

Landinger til Fuglefjord

Margreth landede i ugen en last på 1000 tons makrel til PElagos i Fuglefjord. Det islandske fartøj har fisket makrel under Færøerne og fiskeriet har gået godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel.

Landinger til Tvøroyri

Finnur Fríði landede 350 tons makrel til Varðin PElagic på Tvøroyri. De har fisket makrel i internationalt farvand og fiskeriet har været nogenlunde. Som man kan forstå på makrel skibene, så er makrel fiskeriet ikke rigtigt gået igang endnu.

Tummas T landede 300 tons i Egersund i Norge. De har fisket i internationalt Farvand, og fiskeriet har været godt på turen og de tog da også straks afsted igen efter landingen.

FiskerForum.dk