Nyt fra Færøerne uge 48

Nyt fra Færøerne uge 48

Pga. motorproblemer til havs, for den store pelagiske trawler slættaberg, gav det kun et ringe udbytte af blåhvilling. Efter nogle enkelte slæb efter blåhvilling, fik den færøske trawler problemer med motoren og måtte derfor afslutte fiskeriet før tid og hale ind. De har nu fået motoren repareret i Kollefjord og besætning og skipper håber nu på en noget større fangst end sidste gang.

Pæne landinger af sild, makrel og blåhvilling til fabrikkerne

Finnur Fríði landede 900 tons makrel, som de havde fisket Vest for Shetland. De har haft et godt fiskeri på denne tur, hvor fangsten blev landet til Pelagos i Fuglefjord. Da Finnur Fríði havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel. Tróndur í Gøtu kom ind med 1.800 tons sild, som de har fisket ved Færøerne. De har haft et godt fiskeri, og fangsten blev landet til Pelagos i Fuglefjord. Jupiter landede 1.550 tons blåhvilling til Havsbrún. De har haft et fiskeri under middel, men har nu fisket kvoten op for i år, og besætningen tager nu på en velfortjent og tiltrængt juleferie. Tasiilaq landede 350 tons blåhvilling, som de har fisket ud for Færøerne. De har haft et fint fiskeri, og fangsten blev landet til Havsbrún. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling. Det grønlandske fartøj Polar Amaroq landede i sidste uge en last på 1.900 tons blåhvilling til Havsbrún. De havde fisket ved Færøerne, og fiskeriet har været fornuftigt og godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter blåhvilling igen. Fram landede 200 tons makrel til Vestmanna Seafood. De har haft et godt og fint fiskeri Vest for Shetland, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter makrel. Islandske Beitur landede 1.100 tons sild, som de har fisket nord for Færøerne. De landede fangsten i Neskaupstaði på Island. Beitir har nu fisket kvoten op efter sild, og tager nu på fiskeri efter blåhvilling ved Færøerne, hvor flere andre skibe også fisker. Fiskeriet efter sild har været rigtig godt på det seneste.

Regulære landinger af hellefisk til Toftir

Garnskibet Oknin landede 4,5 tons hvoraf det meste var 4,1 tons hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Oknin har fisket i 3 dage ud for Færøerne, og fiskeriet har været godt på turen. Lasten blev vurderet til 134.820,00 kr. Garnskibet Váðasteinur landede 5,3 tons, hvoraf det 4,2 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 28,30 kr. Lasten var vurderet til 150.000,00 kr., som de havde fisket i 3 dage ud for Færøerne, og fiskeriet har været godt.

Fangster af sej til Klaksvík og Tórshavn

Fugleberg og Skoraberg landede i ugen en last på 200,000 pund til Klaksvík, hvoraf det meste var sej. De har haft godt fiskeri på denne tur under Færøerne, og fangsten blev landet til Kósina. SÅ snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter sej. Partrawlerne Jaspis og Ametyst landede i sidste uge en last på 180.000 pund sej, som de har fisket øst for Færøerne. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet under Færøerne.

landinger af rødfisk til Runavík

Partrawlerne Stelkur og Bakur landede i sidste uge en last på 110.000 pund hvoraf det meste var rødfisk. De har fisket godt ud for Færøerne på denne tur. Fangsten blev landet til Faroe Origin i Runavík, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

FiskerForum.dk