Nyt fra Færøerne uge 33

Nyt fra Færøerne uge 33

Kutteren Søkin er solgt til Vágs. Rederiet Thor i Hósvik har opkøbt flere skibe.
Vágs:
Kutteren Søkin er solgt til Vágs.

Den mindre kutter Søkin, som hidtil har været hjemmehørende i Klaksvik, er solgt til Vágs. Det er virksomheden Á Fløtti, som har købt skibet for et ukendt beløb.

Overdragelsen har netop fundet sted, og en mindre folkemængde var samlet for at tage imod kutteren, da skibet for første gang lagde til kaj i Vág. Søkin er skib nummer to, som er købt til Vág i denne måned.

Hòsvik:
Rederiet Thor i Hósvik har opkøbt flere skibe. Denne gang er der investeret i garnfartøjerne Drelnes og Nim. Rederiet, som mest er kendt fra olieindustrien, råder nu over 4 garnskibe og har desuden også andre fiskefartøjer. Handelsprisen for de seneste indkøb er ikke oplyst.

Klaksvik:
Lineskibet Jákup B har landet 43 tons i Klakvík. Fangstværdien er opgjort til 540 t.kr. Fangsten bestod bl.a. af torsk og blålange. Jákup B begyndte fangstrejsen d. 8. august og skibet fiskede i farvandet melllem Island og Færøerne.

Den mindre linekutter Bragd har landet 3 tons i Klaskvík, hvoraf det meste var kalve. Kalve koster i øjeblikket 70 kr. pr. kg og fangstværdien blev på ca. 200.000 kr.

Bragd begyndte fangstrejsen den 8. august og der blev fisket med kalveline.

Kollefjord:
Atlantsfarið har netop landet200 tons makrel i kollefjord. Atlantsfarið partrawler med
Vesturvón, som har installeret frysefaciliteter ombord. I øjeblikket afventes at Atlantsfarið kommer tilbage, så fiskeriet kan genoptages.

Christian í Grótinum har landet 500 tons makrel i Kollefjord. Fangsten er taget i et område mellem Island og Færøerne, hvor en række fartøjer netop nu er aktive.

Tøroyri:
Tróndur í Gøtu lander 400 tons makrel på Tøroyri. Tróndur í Gøtu har som sædvane fisket sammen med fartøjerne Jupiter og Fagraberg, som alle er tilknyttet samme rederi.

Eysturbúgvin har landet 70 tons makrel Tvøroyri: Eysturbúgvin har partrawlet med
Vesturbúgvin. Fangstrejsen tog blot 3 dage. Eysturbúgvin med den 7 mands store besætning ombord afsejlede straks efter endt losning.

Fuglefjord:
Norðborg har landet en fuld last i Fuglefjord. Over kajen blev der landet 1.200 tons makrel, 200 tons fiskeolie og 170 tons fiskemel.

På denne rejse har skibsreder Kristian Martin Rasmussen selv fungeret som skipper.

FiskerForum.com