Nyt fra Færøerne uge 21

Nyt fra Færøerne uge 21

Efter nye tilkøb er der nu 7 skibe knyttet til Kósina i Klaksvík. Lineskibet Helena forventes at gå på tvangsauktion
Skibshandel:
Kósin har købt Safir og Smaragd: Hanus Hansen, skibsreder hos JFK, bekræfter købet af partrawlerne Safir og Smaragd. Årsagen til købet er ifølge rederen, at man vil sikre landingsstedet tilstrækkelig med tilførsler af fisk.
I forbindelse med handlen sker der ikke udskiftning i besætningerne og begge fartøjer er p.t. også på havet for at fiske.

Der er nu 7 skib knyttet til Kósina i Klaksvík. Det drejer sig om Vestmenningur, Fram, Polarhav, Stjørnan, Safir, Smaragd og Grønanes.

Arcitic Viking fuld last : Rejetrawleren har fået fuld last, hvilket vil sige ca. 500 tons. Skibet har fisket i et område nord for Svalbard. Lasten landes i norsk Havn. Skibsreder Jóhan Joensen oplyser, at rejepriserne for nuværende er opadgående. Arctic Viking har været på havet siden 12. april.

Havborg fisker også rejer. Skibet afsejlede 9. maj og har med svigtende held forsøgt sig i russisk farvand. Skibet er nu på vej mod Svalbard og håber på bedre held i dette område.

Kollefjord:
Tróndur í Gøtu landede 25. maj en last makrel på 430 tons. Lasten er fanget i partrawl sammen med skibet Jupiter.

Efterfølgende har Jupiter trawlet med Fagraberg.

Fartøjerne ligger i et område kaldet ‘Sandoyarbankin” og der meldes om gode fiskeforekomster.

Fabrikstrawleren Norðborg fisker makrel og sild i et område lidt ud fra Fugloyð. Der er fredag produceret 780 tons sildefilet og 300 tons makrel. Turen har varet omkring 2 uger. Fartøjet forventes i havn i begyndelsen af den kommende uge. Skibet lander i Klaksvík.

Dybhavstrawler landede last til en værdi af 1 mio.kr.:

Brestir har landet en last på 90.000 pund, som samlet indbragte 1 mio. kr. Størstedelen af lasten bestod af hellefisk, som blev solgt for 23 kr./kg. Skibet fiskede sydvest for Færøerne men trak hurtigt længere mod øst.

Lineskib på tvangsaktion:
Lineskibet Helena er nu lagt op, og forventes at gå på tvangsauktion den 13. juli.
Lineskibet er bygget i 1964, og har hjemmehavn i Klaksvík. Rederne på Helena har arbejdet med at skifte skibet ud, men det er ikke lykkedes, at få finansieringen på plads.