Nyt fra Færøerne uge 1

Nyt fra Færøerne uge 1

De færøske linefartøjer er taget til Flemish Cap og flere fartøjer er også på fiskeri i Barentshavet, hvor fiskeriet er fint for tiden.

5 færøske lineskibe tog i sidste uge til Flemish Cap hvor de skal fiske på en fælleskvote på 2500 tons. Fartøjerne er Stapin, Eivind, Kambur, Klakkur og Ågot, som alle fryser fangsten ombord. Lineskibene har i de senere år fået kvoter på Flemish Cap.

Fire færøske skibe fisker i Barentshavet for tiden. To andre, Gadus og Enniberg ligger i Tórshavn, hvor Gadus får lavet vedligeholdelsesarbejde ombord og Enniberg får justeret fabrikken ombord. Sjúrðarberg har været en tur på et norsk værft, hvor skibet er blevet sandblæs og malet. Efter denne overhaling, tager de på fiskeri i uge 2. Fabrikstrawleren Akraberg tog i sidste uge tilbage på fiskeri i Barentshavet, hvor de fiske i den norske del. De tog afsted den 1. januar til området hvor der meldes om fint fiskeri. Ombord er der en besætning på 22 mand.

Landinger til Tórshavn og Leirvík samt Toftir

Den mindre trawler Skálafossur landede 12,7 tons, hvoraf det meste som var i lasten var 8 tons torsk, som havde en kilopris på 16,76 kr. Lasten blev vurderet til 185.926,00 kr., som de har fisket i 5 dage nord for Færøerne, og fiskeriet har været fint. Den mindre trawler Jens Leon landede 20,4 tons, hvoraf det meste som var i lasten var 17,4 tons torsk, som havde en kilopris på 16,76 kr. Lasten blev vurdere til 325.584,56 kr., som de havde fisket i 6 dage nord for Færøerne, og fiskeriet har været godt på denne tur. Garnskibet Oknin landede 4,5 tons, hvoraf 4 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten blev vurdere til 133,000,00, som de havde fisket i 2 døgn syd for Færøerne.

Landinger til Eiði og Runavík

Lineskibet Skørin landede 17,7 tons, hvoraf 6,2 tons kuller, som havde en kilopris på 17,06 kr. Lasten blev vurderet til 256.380,40 kr. De har fisket i 5 dage vest for Færøerne, og fiskeriet har været fornuftigt. Partralwerne Heykur og Falkur landede 320.000 pund til Runavík, overvejende sej. De har fisket uf for Færøerne og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Partrawlerne Lerkur og Rókur landede 260.000 pund, hvoraf det meste sej. De har haft et godt fiskeri på denne tur, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri under Færøerne.

Makrel og blåhvilling til Kollefjord og Fuglefjord

Norðingur landede 1500 tons makrel, som de har fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri på turen, og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter makrel. Fangsten blev landet til Faroe Pelagic. Borgarin landede 1750 tons makrel, som de også har fisket i EU farvand. De har haft et fornuftigt og godt fiskeri og så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter makrel. Fangsten blev landet til Faroe Pelagic. Tróndur í Gøtu landede 450 tons blåhvilling, som de har fisket syd for Færøerne. De har haft et godt fiskeri, og fangsten blev landet til Havsbrún. Efter losningen tog igen ud efter makrel, denne gang i EU farvand. Høgaberg landede 1100 tons makrel, som de har fisket i EU farvand. De har haft et rigtig godt fiskeri, og fangsten blev landet til Pelagos i Fuglefjord. Så snart de havde landet tog de tilbage til fiskeriet efter blåhvilling. Tummas T landede 1200 tons makrel, som de har fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri, og fangsten blev landet til Pelagos i Fuglefjord.

Det danske pelagiske fartøj Ruth landede 2000 tons makrel i Egersund i Norge. De haft godt et godt fiskeri i EU farvand, og størrelsen på makrellen lå på omkring 400 gram. Ruth får 4 kr kiloet for makrellen. Så snart de har landet , tog de tilbage til fiskeriet efter makrel.

FiskerForum.dk