Nyt fra Færøerne uge 47

Nyt fra Færøerne uge 47

Trawleren Atlantsfarið sejler 900 tons makrel hjem, som de har fisket i EU farvand vest fra Shetlands Øerne. Fangsten blev taget på en hurtig tur på kun 2 dage, så det var derfor en ovenud tilfreds besætning der igen stævner ud på makrelfiskeri. Det vides ikke om turen denne gang går til området ud for Færøerne eller om det bliver EU farvand igen.

Flere gode landinger af makrel til Faroe Pelagic i Kollefjord

Fram lander lander en last på 350 tons makrel som er partrawlet sammen med Steintór. Fram lander sin last til Faroe Pelagic i Kollefjord, mens Steintór lander sin last, som er på 70 tons i Hvalba. Lasten fra Fram bliver kørt med lastbil til Vestmanna hvor den skal produceres på Vestmanna Seafood. Slættaberg lander ligeledes i Kollefjord, en last på 750 tons makrel som også bliver landet til Faroe Pelagic i Kollefjord. De har fisket i EU farvand på denne tur og fiskeriet har været godt. Fagraberg lander en last på 1500 tons makrel som er fisket i EU farvand. Fiskeriet har også her været godt og så snart de har losset tager de tilbage på fiskeri. Størrelsen på makrellen lå på ca. 350 gram.

Flere makrel fra EU farvandet til Varðin Pelagic Tvøroyri

Asbjørn Senior lander 860 tons makrel på Tvøroyri, som er fisket i EU farvand. Størrelsen er ca 365 gram, så der er tale om gode og pæne makrel. De fleste færøske makrelskibe fisker i EU farvand for tiden. Finnur Fríði lander også på Tvøroyri, 1050 tons makrel som ligeledes er fisket i EU farvand. De har kun vært på feltet i et døgn på denne tur, og lander lasten til Varðin Pelagic på Tvøroyri. Tummas T lander 1050 tons makrel, som også er fisket i EU farvand. Jupiter lander en last på 800 tons makrel til Varðin Pelagic, som også er fisket i EU farvand. Tróndur í Gøtu sejler hjem med 800 tons makrel, en fangst som er taget i EU farvand og som leveres til Varðin Pelagic. Her måtte de dog vente på grund af kø hos Varðin Pelagic. Fiskeriet har været godt på denne tur og så snart de har losset, tager de atter på fiskeri efter makrel. De fleste færøske skibet har været hos chekpoint i Lerwick.

Overvejende landinger af torsk til Eiði

Lineskibet Stapin lander en last på 29,2 tons på Eiði, det meste som er i lasten er torsk, som har en kilopris på 14 kr. Lasten er vurderet til 420,180,40 kr., som de har fisket i 6 dage nord og vest for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur Den mindre kutter Gunnvá lander 4,7 tons på Eiði, som de har fisket på et døgn. De har fisket nord for Færøerne på denne tur og fiskeriet har været fint. Det meste som er i lasten er torsk og lasten er vurderet til 65,500,00 kr., som de har fisket nord for Færøerne.

Leirvík modtager havtaske

Den mindre trawler Olga Maria lander en last på 8,9 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 3 tons havtaske, som har en kilopris på 28 kr. Lasten er vurderet til 147,968,50 kr., som de har fisket i 8 dage ud for Færøerne og fiskeriet har været fint på denne tur. Den mindre trawler Hansa Maria lander en last på 12,5 tons i Leirvík, det meste som er i lasten er 6,1 tons havtaske, som har en kilopris på hele 31 kr. Lasten er vurderet til 261,899,98 kr., som de har fisket i 10 dage ved Færøerne og fiskeriet har været godt.

Blandet fisk til Toftir af kuller, torsk og hellefisk

Lineskibet Kvikk lander en last på 27 tons på Toftir, det meste som er i lasten er 11 tons kuller, som har en kilopris på 14,77 kr. Lasten er vurderet til 383,130,00 kr. De har fisket i 6 dage nord og vest for Færøerne hvor de fleste lineskibe fisker for tiden. Lineskibet Vesturhavið lander på Toftir, hvor en del af lasten blev solgt på aktion. De 9,2 tons er vurderet til 111,070,00 kr. Det meste som gik på aktion var 9 tons kuller, som har en kilopris på 12,15 kr. Vesturhavið har fisket i 11 dage vest for Færøerne på denne tur. Den mindre kutter Hvítaberg lander en last på 2,9 tons, hvoraf det meste er torsk. De har fisket i et døgn øst for Færøerne og fiskeriet har været fint. Lasten er vurderet til 39,288,00 kr. Garnskibet Oknin lander en last på 6,1 tons på Toftir, det meste som er i lasten er 5,2 tons hellefisk, som har en kilopris på 25 kr. Lasten er vurderet til 133,320,00 kr., som de har fisket i 4 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været godt på denne tur.

En enkelt landing til Hvannasundi

Den mindre kutter Brandur lander en last på 2,3 tons i Hvannasundi, det meste som er i lasten er torsk og kuller. Lasten er vurderet til 30,585,00 kr., som de har fisket i et døgn nord for Færøerne. Brandur er det eneste fartøj, som lander i Hvannasundi for tiden.

Klaksvík modtager torsk, brosme og lange

Lineskibet Jákup B lander en last på 50,4 tons, hvoraf det meste som er i lasten er 33,5 tons torsk, som har en kilopris på 16 kr. Lasten er vurderet til 922,425,00 kr., som de har fisket i 9 dage mellem Færøerne og Island og fiskeriet har været godt på denne tur. Straks efter losningen, tog de tilbage på fiskeriet. Den mindre trawler Fiskaklettur lander en last på 8,5 tons, hvoraf det meste er 3,6 tons torsk, som har en kilopris på 13,87 kr. Lasten er vurderet til 115,120,50 kr.. Fiskaklettur har fisket i 4 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været fint. Lineskibet Núpur lander en last på 65 tons til Kósina i Klaksvík, det meste er brosme og lange, som de har fisket ved Island på denne tur. Et fiskeri der har varet i 15 dage. Det vides ikke hvad lasten er vurderet til Gadus tager tilbage på fiskeri efter at have landet 660 tons filet i Klaksvik, som blev fisket i Barentshavet. Den sidste tur varede i hele 11 uger, som til dato var en af de længste ture skibet nogensinde har foretaget. Håbet er at denne tur vil være knapt så lang.

Kort fangst-rejse landes i Sørvági

Kutteren Alberg lander 4,5 tons i Sørvági, det meste som er i lasten er torsk, som har en kilopris på 14 kr. Lasten er vurderet til 60,980,00 kr., som de har fisket i et døgn ved Færøerne og fiskeriet har været fint.

Pæne landinger af torsk og hellefisk til Tórshavn

Garnskibet Thor lander en last på 7,2 tons til Barðið i Tórshavn, det meste som er i lasten er 6,3 tons hellefisk, som har en kilopris på 25 kr. Lasten er vurderet til 164,740,00 kr., som de har fisket i 4 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været rigtigt godt. De tog straks tilbage på fiskeri efter losningen. Lineskibet Havbúgvin lander en last på 31,7 tons til Barðið i Tórshavn, det meste som er i lasten er torsk, som har en kilopris på ca 14 kr. Lasten er vurderet til 383,051,90 kr., som de har fisket i 9 dage vest for Færøerne og fiskeriet har været meget fint på denne tur. Garnskibet Vesturland lander en last på 5 tons, hvor det hele er hellefisk, som landes til en kilopris på 23 kr. Hele lasten er vurderet til 115,000,00 kr., som de har fisket i 12 dage ved Færøerne og fiskeriet har ikke været det aller bedste på denne tur.

Partrawlere lander sej i Runavik

Partrawlerne Lerkur og Rankin lander en last på 110,000 pund til Faroe Origin i Runavík, det meste som er i lasten er sej, som de har fisket i 9 dage øst for Færøerne og fiskeriet har ikke været det bedste på denne tur. Da de havde losset, skulle de lave noget arbejde på Rankin, et arbejde som tog lidt længere tid end man regnede med og skibene er forsat ikke taget på fiskeri endnu.

FiskerForum.com