Ny norsk lakserekord lander 1 mia. over sidste års resultat
Lakseopdrætterne i Norge har kronede dage, endnu engang kan de lægge en milliard oveni omsætningen og salget fra sidste år.

Ny norsk lakserekord lander 1 mia. over sidste års resultat

Lakseopdrætterne i Norge har kronede dage, endnu engang kan de lægge en milliard oveni omsætningen og salget fra sidste år.

 

Nordmændene kalder det selv for en laksefest, som åbenbart bare fortsætter og fortsætter sin stigning år for år. Lakseprisen var således april måned i år, den højeste nogensinde registreret i en april måned. En kombination af kraftig stigning i salget og en øget pris og dermed også en øget eksportværdi for laksen, har sendt omsætningen på himmelflugt, i forhold til april måned sidste år.

 

Analytiker Paul Aandahl fra Norges Sjømatråd, noterer sig også, at det er den højeste laksepris nogensinde registreret for en april måned, der havde en eksport på 86.000 tons laks til en værdi af ikke mindre end 6,21 milliarder NOK. Det er ny rekord og en øgning i volumen på hele 17 procent. Det gav en vækst i eksportværdien på næsten en milliard NOK, 995 millioner NOK og 19 procent øgning i forhold til sidste år i april.

 

Efterspørgslen har også været stærkt stigende, både fra Asien og USA samt EU.

 

I EU er Polen det største enkeltmarked for norske laks. Her blev der solgt norske laks for 23 milliarder NOK. Hvilket svarer til hele ti procent mere end samme periode sidste år og hele to milliarder NOK mere oveni omsætningen. Polen videresælger også en stor del af laksen efterfølgende. De ryges og videreforarbejdes til salg i primært Tyskland. Danmark følger tæt op, med videreforarbejdning og forædling til et andet stort EU marked Frankrig.

 

Lakseprisen har også undergået en stigning i prisen i forhold til sidste år. Prisen lå gennemsnitligt på 64,67 NOK pr. kilo i år, svarende til to NOK mere end samme periode sidste år.