Nul fiskeri i Norsk farvand

Nul fiskeri i Norsk farvand

Det er en ærgerlig formand for Hanstholm Fiskeriforening, der til DR Nyhederne giver sin frustration frit løb, over at mindst 25 fartøjer fra vestkysthavnene er forment adgang til fiskepladserne i den norske zone.

Formanden Jan Hansen siger videre til Danmarks Radio, ”fiskerne har jo nogle fisk i garnene oppe i norsk zone, som de ikke kan sejle op til. Konsekvensen er jo manglende indtjening.” Noget der ifølge Jan Hansen bunder i makrelkrigen mellem Færøerne og EU.

Færøerne har egenhændigt øget kvoten af makrel for 2013 og dette har medført til restriktioner fra EU`s og Norges side mod østaten der har Rigsfællesskab med Danmark.

Og netop Rigsfællesskabet mellem Færøerne og Danmark, fik i sin tid, da sanktionerne mod den oprørske fiskeristat i nordatlanten skulle til afstemning, Danmark til at undlade at stemme. Dette faktum har helt givet efter Jan Hansens mening, skabt en uvilje mod danske fiskeriinteresser fra vores partneres side, således de nu ikke har for travlt med at få forhandlingerne om fiskeriaftalerne mellem EU og Norge, i gang igen.