Se tobistrawl i nyt selvspredende Helix materiale

Se tobistrawl i nyt selvspredende Helix materiale

Danmarks industrifiskere vil strømme til prøvetanken i Nordsøen Forskerpark fredag den 24. januar 2014, hvor Cosmos Trawl fra Skagen og Hirtshals sammen med NordsøTrawl fra Thyborøn, vil præsentere et nyt tobistrawl i selvspredende Helix materiale, på en workshop der starter kl. 9.00.

Helix er et produktmateriale, som Cosmos Trawl har anvendt i mange år og med stor succes, som både flyde- samt tobistrawl. Produktet er anvendt i trawl til de større både i fiskeriflåden, men kan bestemt også anvendes af mindre både.

Slidstærkt materiale
Helix er et meget slidstærkt materiale, der er produceret i nylon, og som herefter er overtrukket med et plast materiale. Plastproduktet danner en spiral, som henholdsvis er højre og venstre slået. Dette gør at maskerne spreder sig selv, hvilket giver en større volumen i agter nettet.

Forsøgsfiskeri
I 2013 blev et forsøg med Helix-trawl gennemført på bådene S 430 Wellbank og HG 348 Rese, der fiskede med henholdsvis en 3040 maskers trawl i 40 mm, og en 2400 maskers i 40 mm. Forsøget gav et positivt resultat i både tobis, brisling og sperling fiskeriet.

Skipper Jens Christian fra S430 Wellbank, udtalte da også efterfølgende positivt, at han med samme størrelse trawl kunne gå med endnu større fart, og at skovlene derved fik mere magt. Samtidig kunne skipperen konstaterer, at udgifterne til både justering og vedligehold af trawlen var faldet.

Samme positive indstilling havde skipper Hans Christian fra HG 348 Rese også, og han kunne endvidere supplere med, at trawlen var overraskende nem at arbejde med og utrolig slidstærk. Ligeledes fungerede trawlen også ovenud fint i sperling fiskeriet, efter lidt finjustering.

Større fart der gav skovlene mere magt

**Sperling-riste **
Cosmos/Nordsøtrawl har også haft stor succes med sperling-riste. Derfor vil en sperling-rist også blive fremvist i tanken samme dag.

Trawlspecialisterne Thorleif Grønkjær fra CosmosTrawl i Hirtshals og Flemming Larsen fra CosmosTrawl i Skagen samt Flemming Ruby fra NordsøTrawl i Thyborøn, glæder sig alle til at fremvise nyhederne i prøvetanken og tilmeldingen til arrangementet / workshoppen kan ske til følgende på mail:

Thorleif Grønkjær, Hirtshals: tg@cosmostrawl.dk – mobil: 29997445

Flemming Larsen, Skagen: flemming@cosmostrawl.dk – mobil: 21846880

Flemming Ruby, Thyborøn: fr@nordsotrawl.dk – mobil: 20831989