Norske not-fiskere i silde-kamp med hvalerne

Norske not-fiskere i silde-kamp med hvalerne

Sildefiskeriet foregår i skarp konkurrence med hvalerne ud for Lofoten i Nordnorge, hvor flere norske fiskefartøjer, med blandt andet notbåden »Nygård Senior« fisker, nærmest slås med havets kæmper, spækhuggere og pukkelhvaler, om de samme sild.

Den overraskende store og voldsomme aktivitet omkring sildefiskeriet ved Lofoten, intensiveres og havet nærmest koger når notten hales ind og skal tømmes.

En episode som Geir Lundli og besætningen på båden »Nygård Senior« kan nikke bekræftende til, da de i forrige uge var på sildefiskeri ud for Reisafjorden i Nordnorge. Her havde et træk givet mere 50 tons sild for meget, til »Nygård Senior« selv kunne have det hele. Derfor var flere notbåde kommet til hjælp og det skabte i den forbindelse en stor og meget livlig aktivitet, ikke kun over vandet men også nede i vandet. Her kæmpede og tumlede pukkelhvaler og spækhuggere imellem hinanden om sildene.

Indimellem så heftigt at én pukkelhval blev fanget i notten. Heldigvis for både fiskere og spækhugger, slap den ud ved egen hjælp igen og deltog på lige fod med de mange andre hvaler i området i jagten på de små sølvglinsende sild, der desperat kæmpede for livet i denne larmende sydekedel.

Du kan se eller gense videoen her af fiskeriet ud for Lofoten i artiklen fra Lofotposten.no